• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radenović: Nije kriv klizav teren za poraz

Krilni centar Crvene zvezde Telekom smatra da je ekipa previše griješila u finišu meča protiv Budućnosti, ali i da nije imala sreće.

 Radenović: Nije kriv klizav teren za poraz Izvor: MONDO

Crveno-bijeli su u ponedjeljak poraženi na poslovično problematičnom parketu "Morače" (62:60), u još jednoj neizvesnoj završnici bez hepienda, što ih je sa diobe prvog, odvelo na diobu trećeg mjesta, iza Partizana NIS i Cedevite.

U suštini, poraz u gostima od ozbiljnog kandidata za plasman na Fajnal for nije tragedija. I dalje je mnogo teže opravdati startni neuspjeh u Širokom.

Činjenica je, ipak, da je Zvezda protiv Budućnosti djelovala obezglavljeno, naročito u posljednjih četiri-pet minuta, kada je ispustila pet poena viška (52:57, ozbiljno vođstvo u tako neefikasnom meču).

"Bilo je dosta faktora koji su odlučili pobjednika, prije svega naš slabiji defanzivni skok, naročito u prvom poluvremenu, a izgubljene lopte i još neke greške u drugom poluvremenu", rekao je krilni centar Ivan Radenović.

"Ni šut nas nije služio. Dosta smo promašivali iz otvorenih pozicija, a to se desilo umnogome zbog teških uslovima u dvorani. Parket i lopta bili su klizavi, ali da ne koristim to kao alibi, jer je isto bilo i igračima Budućnosti, kojima čestitam na pobjedi".

Radenović smatra da ekipa mora da prihvati odgovornost za poraz, jer je u finišu previše griješila.

"Nismo imali strpljenja da izgradimo kvalitetan napad, a pri vođstvu od 58:55 smo greškom u odbrani primili trojku i tako ušli u egal završnicu. Sve to je protivniku dalo krila i pomoglo da pobijedi... Šteta, poslije Panatinaikosa, još jedan meč u kome nam je nedostajalo i malo sreće".

Crveno-bijeli su prespavali u Podgorici i tamo odradili trening. Popodne se vraćaju u Beograd, a već sutradan ujutru lete za Španiju, gdje ih očekuje duel 4. kola Evrolige sa Laboral Kućom, koja ove jeseni igra dosta promjenljivo.

"Čeka nas naporan put, preko Frankfurta i Bilbaoa, pa autobusom do Vitorije. Moramo tamo da odigramo na najvišem mogućem nivou i pokušamo da dobijemo meč. Laboral ne igra onako kako smo navikli i učinićemo sve da napravimo iznenađenje".

Utakmica u četvrtak u 20.30 časova za Zvezdu predstavlja možda i posljednju realnu šansu da se uključi u borbu za plasman u Top 16, mada, u ovom trenutku svi u klubu prvenstveno razmišljaju kako doći samo do prve pobjede u elitnom takmičenju...

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC