• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nastavnik Pešić prozvao "zvezdaše"

Svetislav Pešić se na prvom treningu pojavio preplanuo i nasmejan, a prvo je pozdravio predstavnike medija: "O, novinari, pa vi radite i popodne!"

 Nastavnik Pešić prozvao "zvezdaše" Izvor: MONDO

Prvi septembar, datum koji uvek asocira na početak školske godine, ovog puta se podudario sa početkom pravih priprema košarkaša Crvene zvezde.

Pravih, jer je prvi trening u ponedeljak u hali Pionir održao novi šef stručnog štaba Svetislav Pešić.

Sa svojih 59 godina i ogromnim iskustvom, Pešić će nesumnjivo biti nastavnik od kojeg će Zvezdini "đačići" moći mnogo toga da nauče. U sadašnjem, nekompletnom sastavu, najstariji je Mirko Kovač sa 25 godina, Tadija Dragićević i Boris Bakić imaju po 22, svi ostali jedva da su počeli da koriste brijač...

Pešić se na treningu u 18 časova pojavio preplanuo i nasmejan, a prvo je pozdravio brojne predstavnike medija - u svom stilu: "O, novinari, pa vi radite i popodne!"

Zatim je izašao na parket i upoznao se sa igračima.

Pored pomenute trojice, prisutni su bili Marko Kešelj, Vladimir Štimac, Rus Pavel Gromiko, nekadašnji centar Budućnosti Stevan Milošević, koji se nalazi na probi, Tadijin brat blizanac Strahinja Dragićević, zatim brojni juniori...

"Imaćete čast da vas trenira Svetislav Pešić. Ovo je jedna od najvažnijih sezona za klub, a istorijska za vas. Iskoristite šansu da dobro radite", poručio je košarkašima generalni menadžer crveno-belih Milan Opačić.

Pešić je takođe bio kratak, pre nego što je ustupio "dirigentsku palicu" dugogodišnjem saradniku, kondicionom treneru prof. Milivoju Karalejiću.

"Hajde da zamislimo da smo na pripremama već proveli tri meseca! Zamislite da već neko vreme radimo punim intenzitetom i tako ćemo se najbolje spremiti za sledeću sezonu",
glasio je poziv na mobilizaciju.

Za dužu priču sa novinarima nije bilo vremena. Zvanično Pešićevo predstavljanje zakazano je za sredu u 13 časova na Malom Kalemegdanu. Do tada, samo jedno pitanje - šta ga je motivisalo da se posle više od 20 godina vrati u domaću klupsku košarku?

"Ponovo sam kao profesionalac u svojoj zemlji. Mogu da govorim svojim jezikom, slušam našu muziku... Sa svim što se u klubu događalo i što se događa, Zvezda za mene predstavlja veliki izazov da uradim nešto značajno", poručio je osvajač titula evropskog i svetskog prvaka.

Crvena zvezda, ali i srpska košarka, sigurno su mnogo dobili dolaskom popularnog Karija.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC