• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bobi: Što te ne ubije, to te ojača

"Kada je najteže, moramo da se skupimo i budemo tim. Laboral Kuća je favorit, ali imamo pravo da se nadamo iznenađenju", kaže centar crveno-belih.

  Bobi: Što te ne ubije, to te ojača Izvor: MONDO

Košarkaši Crvene zvezde Telekom u Beogradu su, poslije poraza od Budućnosti, proveli taman toliko vremena da prepakuju stvari i prespavaju noć.

Već u srijedu ujutru krenuli su na naporan put do Vitorije, koji podrazumijeva dva ljeta i završnu dionicu autobusom, a odmah potom trening u dvorani Fernando Buesa, gdje se u četvrtak od 20.30 časova sastaju sa Laboral Kućom.

Zvezda je u prva tri kola D grupe Evrolige doživjela isto toliko poraza, dok je španski tim, uprkos brojnim povredama, uspio da savlada Makabi kao domaćin, odnosno Lijetuvos Ritas u Viljnusu.

Jasno je da Laboral, kao standardni učesnik Evrolige i u predstojećem meču važi za favorita.

"Njihovi problemi ne smiju da nas zavaraju, jer su veoma iskusan i kvalitetan tim, a uz to igraju na svom terenu. Na nama je da poslije dva poraza u neizvesnim završnicama dignemo glave, pokažemo zajedništvo, izdržimo pritisak i dokažemo da smo prava ekipa", poručio je Boban Marjanović, koji za sada predstavlja jedno od otkrovenja Evrolige 2013/14.

Popularni Bobi izdvaja iskusnog Argentinca Andresa Noćionija kao igrača na koga bi trebalo obratiti posebnu pažnju.

"To pokazuje i statistika, po kojoj je on trenutno drugi na listi najkorisnijih igrača Evrolige".

"Što se tiče naše igre, moramo jedni drugima da pomažemo u odbrani, dobro da zagrađujemo koš i svi da učestvujemo u skoku, jer nas je upravo taj problem koštao pobjede u Podgorici. Dobrom odbranom i kontrolom skoka možemo da otvaramo kontranapade i potražimo lake poene".

Peti skakač takmičenja poslije tri odigrana kola (8,7 uhvaćenih lopti), smatra da bi tim Zvezde trebalo da se ponaša u skladu sa dobro poznatom izrekom - što te ne ubije, to te ojača.

"Kada je najteže, moramo da se skupimo i budemo tim. Laboral Kuća je svakako favorit, ali mislim da smo pokazali da sa svima možemo da igramo. Zato imamo pravo i da se nadamo iznenađenju", rekao je Marjanović za zvanični klupski sajt.

Iako su kroz istoriju odmjeravali snage sa 13 španskih ekipa (skor 21:23), crveno-bijelima će ovo biti prvi duel sa ekipom koja se nekada zvala Kaha Laboral, Taukeramika, Taugres...

PAROVI 4. KOLA: (četvrtak)

Lijetuvos Ritas - Makabi 18.00
Panatinaikos - Lokomotiva Kubanj 20.30
Laboral Kuća - Crvena zvezda Telekom 20.30

TABELA: Makabi 2-1, Panatinaikos 2-1, Laboral 2-1, Lokomotiva 2-1, Lijetuvos 1-2, Zvezda 0-3.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC