• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Ova Zvezda je za čestitke

Iz pitanja o prokockanih 15 poena prednosti, proistekao je kraći monolog trenera Partizana NIS o struci i rivalskom klubu...

 Vujošević: Ova Zvezda je za čestitke Izvor: MONDO

Duško Vujošević indirektno je stao u zaštitu kolege iz Crvene zvezde Telekom, Dejana Radonjića, čiji tim je u prethodnom kolu Evrolige izgubio od Panatinaikosa uprkos visokom vođstvu na poluvremenu i početkom četvrte četvrtine.

Strategu crno-bijelih je na konferenciji za novinare pred gostovanje Fenerbahčea postavljeno pitanje da li je nekada izgubio utakmicu u kojoj je imao 15 poena prednosti?

To je bila jasna aluzija na meč crveno-bijelih i grčkog prvaka, mada ni Zvezda, ni Radonjić, tom prilikom nisu pomenuti imenom i prezimenom...

"Ne može za 15 poena prednosti da bude zaslužan ne znam ko, a kada se izgubi tih 15 razlike, da bude kriv trener. Priroda našeg posla jeste takva da su igrači zaslužni kada se dobija, a trener kriv kada se gubi, ali ako ćemo da pričamo pošteno - trener je dio tima i pripada mu dio zasluga za dobre rezultate i dio krivice kada ti rezultati izostanu", odgovorio je Vujošević.

On kaže da je na meču Zvezda - Panatinaikos, "vječiti" rival demonstrirao moć.

"Vidio sam igračku, timsku i moć publike, koja je navijala u transu i pomogla da se napravi visoko vođstvo, a poslije je došlo do toga da jedna lopta odlučuje pobjednika..."

"Malo su pamfletske priče da je trener kriv za taj poraz. Košarka je takva igra, stižu se i gube velike razlike, mislim da sam ja ispuštao i veće prednosti od 15 poena".

Vujošević je na kraju podvukao da su crveno-bijeli poslednjih godina prevalili veliki put u pozitivnom pravcu.

"Iskreno, kada uporedim Zvezdu od prije tri godine i kakva je bila te večeri, mogu samo da pričam o zaslugama pojedinih ljudi - što se ona našla u Evroligi, što ima tim kakav ima, što joj je puna hala i što finansijski stoji mnogo bolje od nas... To zaslužuje mnogo više čestitki nego kritika..."

"A, da im želim da pobjeđuju, ne želim", u svom stilu je završio trener Partizana NIS.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC