• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Crveno-bijeli kažnjeni sa 12.000 evra

Zvezda će morati da plati novčanu kaznu zbog ponašanja dijela navijača tokom utakmice protiv Panatinaikosa.

 EL: Crveno-bijeli kažnjeni sa 12.000 evra Izvor: MONDO

Ubacivanje upaljača i kovanog novca na teren, kao i korišćenje lasera, koštaće Crvenu zvezdu Telekom 12.000 evra.

Klub će morati da izdvoji značajnu svotu novca zbog nedoličnog ponašanja dijela navijača u utakmici protiv Panatinaikosa.

U zvaničnom zapisniku sa te utakmice upisano je da je upaljač ubačen na početku prve četvrtine, kao i da je sudija Karmelo Paternik pogođen istim prije ulaska u tunel.

"U zapisniku piše i da je i tokom trećeg i četvrtog perioda igre nastavljeno sa ubacivanjem upaljača i novčića na teren, a da je u posljednjoj dionici i tokom produžetka u najmanje tri slučaja korišćen laser".

"Kao posebno otežavajuća okolnost uzeta je činjica da se upotrebom lasera tokom izvođenja slobodnih bacanja Dimitrisa Dijamantidisa nastavilo i poslije upozorenja zvaničnog spikera u dvorani", saopštila je Zvezda.

Disciplinski sudija Evrolige kaznio je crveno-bijele samo novčano, imajući u vidu činjenicu da je to prva kazna za klub ove sezone. Poslije utakmice sa Lokomotivom izrečeno mu je samo upozorenje.

Zvezdi je rečeno da će, ako se takav ili sličan incident ponovi, disciplinski sudija razmatrati izricanje kazne igranja jedne ili više utakmice pred praznim tribinama.

"Ovako ozbiljne prijetnje od strane disciplinskog sudije Evrolige trebalo bi konačno da urazume sve neodgovorne pojedince da svojim ponašanjem mogu da načine nenadoknadivu štetu klubu".

"Finansijske kazne kreću se u rasponu od 10.000 do 100.000 evra, a u slučajevima kada se incidenti ovakvog i sličnog tipa ponavljaju, sankcije mogu biti od igranja utakmica pred praznim tribinama, preko oduzimanja bodova do isključenja iz takmičenja na godinu dana", poručio je klub, uz apel da se slični incidenti ne ponavljaju.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC