• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bojan Bogdanović: Čast je igrati za Željka

As Fenerbahčea po slijetanju na aerodrom "Nikola Tesla" izjavio da u ekipi nema euforije poslije uspješnog starta sezone.

 Bojan Bogdanović: Čast je igrati za Željka Izvor: MONDO

Dušan Kecman je onim košem sa svoje polovine, u finalu ABA lige 2010. godine, brutalno oduzeo radost navijačima Cibone, a Bojanu Bogdanoviću status junaka utakmice i, u tom trenutku, heroja čitavog Zagreba.

Od tada su prošle pune tri sezone, a "cibosi" djeluju kao da se još nisu oporavili od šoka doživljenog pred punim tribinama zagrebačke Arene, što se ne može reći i za Bogdanovića (24 godine, 203 cm).

Hrvatski reprezentativac prešao je u Fenerbahče Ulker, postepeno izrastao u jednog od najboljih evropskih igrača na pozicijama "dva" i "tri", a smiješi mu se i lijepa NBA karijera. Ljetos je malo nedostajalo da pređe u tabor Bruklin Netsa.

"Da Željko Obradović nije preuzeo Fenerbahče, vjerovatno bih već bio u NBA", priznao je Bogdanović, koji je sa turskom ekipom stigao na utakmicu 4. kola Evrolige protiv Partizana NIS (petak, 20.45).

"Već dva-tri dana se pripremamo za ovo gostovanje. Znamo da nas čeka težak meč, jer Partizan kod kuće igra veoma dobro. Prvenstveno zbog atmosfere koja se stvori u dvorani, prikazuju agresivnost na zavidnom nivou".

"Dosta su poletni i u odbrani i u napadu, prvenstveno na ofanzivnom skoku. Gledaćemo da na njihovu agresiju odgovorimo još agresivnije i nadam se novoj pobjedi".


Fenerbahče je prethodnih sezona imao velike budžete, zvučna imena u timu, međutim, konačni proizvod na parketu nije bio ni blizu očekivanja. Može se reći da je Bojan Bogdanović bio jedan od rijetkih koji su pružali partije na visokom nivou (prošle sezone 15,9 poena po utakmici, u ovosezonska tri kola - 18,3).

Pod vođstvom Obradovića, priča se "preko noći" okrenula za 180 stepeni.

"Mislim da o Željku Obradoviću ne treba trošiti riječi. To je najtrofejniji i najbolji evropski trener, možda i najbolji u svijetu, a meni je čast što sam u njegovom timu. Već za ovo kratko vrijeme koje je u Fenerbahčeu, pokazao je kakav je stručnjak i koliko nam znači".


Po mišljenju Bogdanovića, tajna je u...

"Detaljnije se sprema, mnogo bolje zna da se postavi prema igračima i da komunicira sa njima".

Plavo-žuti iz Istanbula su pored Reala i Olimpijakosa jedini neporaženi u Evroligi (3-0), dok su u domaćem prvenstvu zabilježili sve četiri pobjede, pre toga osvojivši i Superkup.

"Stvarno smo u dobrom ritmu. Još nismo izgubili nijednu zvaničnu utakmicu i nadam se da ćemo u petak nastaviti taj niz. Među našim navijačima vlada euforija, ali mi znamo da je sezona tek počela i da nije vrijeme za takve emocije. Trudimo se da idemo utakmicu po utakmicu, sa nadom da ćemo što duže igrati dobro i ostati neporaženi", rekao je Bogdanović prije ulaska u autobus, koji će krenuti ka hotelu "Hajat"...

Gosti će, standardno, trenirati u Pioniru 24 sata prije utakmice, koja počinje u 20.45 časova.

(IVan Bogunović, MONDO, foto: MONDO/Ivan Bogunović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC