• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović: Ne volim protiv Partizana...

"...ali, šta je, tu je. Mora da se igra, pa ćemo igrati", rekao je trener Fenerbahčea izvještačima beogradskih medija.

 Obradović: Ne volim protiv Partizana... Izvor: MONDO

Neuobičajeno rano doputovala je u Beograd ekipa Fenerbahče Ulkera.

Avion na redovnom letu iz Istanbula dotakao je pistu aerodroma "Nikola Tesla" već u 8.15 časova, ali to nije spriječilo brojne novinare i fotoreportere da porane i dočekaju najtrofejnijeg evropskog trenera, osmostrukog šampiona "starog kontinenta" u klupskoj konkurenciji.

Željko Obradović (53) ljetos je preuzeo Fenerbahče poslije godinu dana pauze, a prije toga 13 godina provedenih na klupi Panatinaikosa.

Kao što je sa "zelenima" često izvlačio Partizan u prvoj ili Top 16 fazi Evrolige, tako mu je krenulo i kao treneru slavnog turskog tima. Prvo evropsko gostovanje bio je Kijev, drugo - Beograd.

"Ja ne volim što igram protiv Partizana. To je moj klub i nikad nisam ni volio takve situacije, ali šta je, tu je. Mora da se igra, pa ćemo igrati. Drago mi je što ću vidjeti neke drage ljude u klubu, a i ostale mnogobrojne prijatelje u Beogradu".

Dobrodošlicu Obradoviću i njegovom pomoćniku Vladimiru Androiću poželio je poslovni direktor Partizana NIS Mlađan Šilobad, Željkov igrač u sezoni kada su crno-bijeli osvojili jedinu titulu prvaka Evrope.

Što se tiče utakmice u petak uveče, Obradović je izjavio da je "važna, kao i svaka druga".

"Partizan ima svoju dobro poznatu filozofiju. Ne znam koliko godina unazad, igra sa mladim timom i igra veoma dobro. Uz to se zna šta su navijači Partizana sposobni da urade, koliko mogu da pomognu timu, tako da nas sigurno očekuje težak meč".

Obradović je dodao da je Fener u Srbiju doputovao u kompletnom sastavu, kao i da poslije ubjedljivog trijumfa nad CSKA prošle nedjelje (86:60) nije bilo potrebe za smirivanjem euforije u ekipi.

Fenerbahče sa skorom 3-0 vodi na tabeli A grupe, CSKA mu je na korak, a svi ostali dva koraka iza.

Ljetošnje pojačanje "kanarinaca", Nemanja Bjelica, odlično zna kako će biti u petak uveče, jer je crno-bijelima gostovao kao član Kahe Laboral, a odigrao je i desetak "vječitih" derbija, kao član Crvene zvezde.

"Moramo da zaigramo fajterski od početka, jer je Partizan u Pioniru drugačija ekipa nego u gostima, pogotovo u Evroligi, svi znaju u kakvoj atmosferi se igraju utakmice. Mislim da je većina nas već igrala ovdje i da znamo šta nas čeka".

(Ivan Bogunović, MONDO, foto: MONDO/Ivan Bogunović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC