• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mutina četa u zemlji slobodne ljubavi

Radnički i poslije četvrtog kola vodi na tabeli H grupe Evrokupa. Protiv Neptunasa 82 odsto koševa iz igre postignuto nakon asistencija.

 Mutina četa u zemlji slobodne ljubavi Izvor: MONDO

Košarkaši Radničkog nisu sjajno počeli takmičenje u Evrokupu. U neizvjesnoj završnici su izgubili od Panioniosa u Atini, pa jedva izbjegli poraz od finske ekipe Bisons u "Jezeru".

Upravo taj preokret kao da ih je izveo na pravi put, jer su nakon toga deklasirali Spartak iz Sankt Peterburga, a potom slavili u Litvaniji protiv Neptunasa (101:97), pri tom demonstrirajući napadačku košarku za udžbenike.

Radnički je jedini od 48 učesnika Evrokupa, koji je u četvrtom kolu probio granicu od 100 poena, a čak 31 od 38 koševa iz igre (10 "trojki" i 28 "dvojki") postignuto je uz asistenciju, čime je izjednačen rekord Evrokupa!

"Nismo uvijek uspijevali da zaustavimo njihov šut za tri poena, ali smo do pobjede došli svojim adutima. Nadmašili smo protivnika u skoku, a imali smo i dobar protok lopte u napadu i 31 asistenciju. Igrači su u prelomnim trenucima bili prisebni i to nam je omogućilo da ostvarimo veoma važnu pobjedu", rekao je Miroslav Nikolić.

Centar Muftau Monra Jaru je sa indeksom 30 (20p, 13sk) bio među najistaknutijim pojedincima minulog kola. Njegovih 13 skokova su individualni maksimum kola, a isto važi za 10 asistencija Stefana Jovića.

Šumadinci iduće srijede dočekuju Bešiktaš u derbiju H grupe. Oba tima imaju skor 3-1, tako da će se pobjednik izdvojiti kao lider na polovini prve faze.

Prije toga, u okviru sedmog kola ABA lige, u Kragujevac stiže Budućnost.

Radnički je pozvao navijače na obje utakmice...

KAKO TO RADE LITVANCI?



Košarka je u Litvaniji sport "broj jedan", pa nije čudo što je Neptunas iz Klajpede odmah poslije utakmice sa Radničkim objavio šestominutni video klip, kojim su obuhvaćene čirlidersice, događaji na terenu, navijanje... a na kraju i nešto sasvim neočekivano!

Kako je rekla mlada Litvanka: "Pobjeda nije dovoljna, potreban ti je neko da ga voliš".

VIDEO

(MONDO, foto: Youtube screenshot)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC