• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: "Brejk" Zvezde u Vitoriji!

Crveno-bijeli pobijedili Laboral Kuću 73:63 i ostali u trci za plasman u TOP 16! Buđenje Demarkusa Nelsona, meč karijere Luke Mitrovića!

  EL: "Brejk" Zvezde u Vitoriji! Izvor: MONDO

Istorijski meč i istorijska pobjeda Crvene zvezde u Vitoriji!

Poslije velike borbe i uz ogroman napor, ostvarila je prvi trijumf u ULEB Evroligi.

LABORAL KUĆA - CRVENA ZVEZDA TELEKOM 63:73!

Poučen iskustvima iz prethodnih poraza, tim Dejana Radonjića sačuvao je mir u periodu loše igre (tokom druge četvrtine), pa velikom borbenošću i prisebnom igrom pod oba koša ostvario apsolutno zasluženu pobjedu.

Najbolji igrač crveno-bijelih bio je Demarkus Nelson, koji je odigrao najbolju partiju od kraja prošle sezone. Ubacio je 22 poena, uz indeks uspješnosti 34!

Pogađali su i Blejk Šilb (18) i Čarls Dženkins (10), ali je, uz plejmejkera, najvažniju ulogu u pobjedi imao Luka Mitrović.

Talentovani krilni centar ubacio je osam poena, ali je u posljednjih pet minuta i tri puta uzeo loptu protivniku i tako pogurao Beograđane do pobjede!

VIDEO

U prvom meču dana Grupe D, Lijetuvos Ritas je na svom terenu poražen od Makabija, pa je tako povećan značaj narednog evroligaškog izazova Crvene zvezde, baš protiv litvanskog tima.

I jedna i druga ekipa dočekaće taj duel sa skorom 1-3 i pobjednik će sačuvati izglede da se plasira među najboljih 16 ekipa Starog kontinenta...

Naravno, prerano je i nezahvalno poslije samo četiri kola iznositi detaljne i "precizne" kalkulacije, ali je jasno da su Radonjić i ekipa u Španiji uhvatili jedan od posljednjih vozova za plasman u narednu rundu.

Suočeni sa kritikama poslije dva vezana poraza (Panatinaikos, Budućnost), crveno-bijeli su počeli duel u Fernando Buesa areni odlučni da se što prije "odlijepe" na značajnu razliku. To su i uspjeli, ali samo na kratko.

Predvođena Demarkusom Nelsonom, Zvezda je vodila neprekidno do 14. minuta i rezutlata 31:19. Međutim, tada je zaustavljena pod obručem, pa je samo Laboral Kuća do odlaska na odmor postizala poene (32:31).

Na period loše igre Beograđana nadovezale su se i tehnička greška Dejana Radonjića (zbog dijeljenja instrukcija iz terena) i nesportska Blejka Šilba, zbog državanja igrača na zemlji.

Navijači Laboral Kuće pozdravili su prije meča Igora Rakočevića, a klub mu je u poluvremenu uručio plaketu, sa napisom: "Tvoja legenda će uvijek živjeti sa nama".

Srpski veteran igrao je za Baskoniju tri sezone i sa njom bio šampion Španije.


Ipak, na početku drugog poluvremena, crveno-bijeli su zaigrali prema zamisli trenera, čvršće i koncentrisanije u odbrani i raznovrsnije u napadu.

Luka Mitrović iznudio je nesportski faul Andresa Noćionija, poslije kojeg je Demarkus Nelson pogodio i trojku, za novo Zvezdino vođstvo, 42:40.

Uzbudljiva završnica je bila nagoviještena i pripala je gostujućem timu.

Loše odluke Čarlsa Dženkinsa u organizaciji igre pri zonskoj odbrani Kahe (2-3), vratile su Nelsona na teren početkom posljednje dionice. Amerikanac je ubrzo pogodio još jednu trojku, za 57:55, poslije kojeg domaći više nisu vodili.

Samopouzdanje Beograđana raslo je dok se primicao kraj meča, obilježen odličnom igrom Luke Mitrovića u odbrani. Direktno je prekinuo čak tri napada Laborala i omogućio Nelsonu i Dženkinsu da uoči posljednjeg minuta kreiraju seriju poena za sigurnih 67:60.

Crveno-bijeli su šutirali za tri 3/13, Laboral 2/18. Zvezda je i pobijedila i nadskočila rivala, 40:28.

ZVEZDA: Cvetković, Mitrović 8 (7 sk), Lazić, Blažić 2, Simonović, Marjanović 7 (5 sk), Radenović 2, Katić 4, Ristić, Nelson 22 (6/7 za dva, 2/3 za tri, 7 sk), Dženkins 10 (4 ukr. lopte), Šilb 18.

LABORAL: Mainoldi 2, Noćioni 8 (6 sk), Van Ostrum 5, Dip, Kaukenas 2, Hodž 2, San Emeterio 7, Pleis 9, Kelati 4, Jelinek 10, Bjelica 14 (7 sk).

Navijači Crvene zvezde radovali su se posljednjem evroligaškom trijumfu svojih ljubimaca u sezoni 1999/2000, kada su pobijedili ljubljansku Olimpiju.

GRUPA D: Makabi 3-1, Lokomotiva 3-1, Panatinaikos 2-2, Laboral Kuća 2-2, Crvena zvezda Telekom 1-3, Lijetuvos Ritas 1-3.

PAROVI 5. KOLA:

U četvrtak, 14. novembar: Lokomotiva Kubanj - Laboral Kuća (17.00), Makabi - Panatinaikos (20.05).

U petak: Crvena zvezda Telekom - Lijetuvos Ritas (20.00).

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC