• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nelson: Moja najbolja utakmica u Evropi

Plejmejker Crvene zvezde Telekom u Vitoriji podsjetio navijače na svoj kvalitet. "Moj vjerovatno najbolji meč od kad sam otišao iz SAD".

 Nelson: Moja najbolja utakmica u Evropi Izvor: MONDO

Amerikanac Demarkus Nelson (28, 193 cm) prešao je u četvrtak uveče, za manje od dva sata, put od osporavanog igrača do heroja navijača.

"Probuđen", raspoložen i razigran, odigrao je najbolju partiju od kraja prošle sezone i vodio Crvenu zvezdu Telekom do pobjede koju će dugo pamtiti: nad Laboral Kućom, u 4. kolu Evrolige.

Poslije blijedih partija u regionalnom i kontinentalnom takmičenju, pokazao je svima zašto je prvi Amerikanac u klupskoj istoriji koji se dvije godine zadržao među crveno-bijelima.

U devet ovosezonskih utakmica ukupno je ubacio tri trojke iz 23 pokušaja. U četvrtak je pogodio dvije iz tri šuta, i to obe strahovito važne, za vođstvo svog tima, u drugom poluvremenu.

Meč je završio sa 22 poena, samo jednim promašajem za dva (6/7) i uz čak sedam skokova. Četiri ofanzivna.

"To je vjerovatno bila moja najbolja utakmica od kada sam došao u Evropu. Definitivno smo u Vitoriji odigrali odličan meč i ostvarili preko potrebnu pobjedu", izjavio je Nelson u Vitoriji, na konferenciji za novinare.

Prema njegovoj ocjeni, crveno-bijeli su previše griješili u prethodnim utakmicama Evrolige.

"Izgubili smo nekoliko utakmica u neizvjesnim završnicama, prije svega zahvaljujući našim greškama i zato smatram da smo vrlo lako mogli da imamo skor od tri pobjede i jednog poraza, a ne obrnuto. Sa ovim trijumfom ostali smo u trci za plasman u Top 16 fazu", dodao je Amerikanac.

Neuspjehe u okršajima sa Lokomotivom, Makabijem i Panatinaikosom vidi kao korisne i dobro naučene lekcije.

"Zaista mislim da je ključ ove pobjede bilo iskustvo koje smo stekli u prethodno izgubljenim evroligaškim utakmicama. Dobro smo igrali protiv Lokomotive i Panatinaikosa, imali vođstvo, ali je protivnik uspijevao da napravi preokret...".

"Međutim, ovog puta smo bili smireniji i iskusniji. Nismo gubili glavu, zadržali smo svoj ritam, igrali snažno i odradili odličan posao u odbrani. Pogađali smo kad je bilo neophodno, a kada su oni postepeno počeli da preuzimaju kontrolu i da postižu lake poene iz kontri, to smo prepoznali i uspjeli smo da ih zaustavimo. Jednostavno smo znali kako bi trebalo da odigramo", podvukao je Nelson, najuspješniji igrač utakmice, sa ličnim indeksom korisnosti 31.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC