• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Vjerujte u ovaj tim

Trener Crvene zvezde Telekom konstatovao poslije pobjede nad Laboral Kućom da je njegova ekipa sposobna za "veoma dobre" stvari.

 Radonjić: Vjerujte u ovaj tim Izvor: MONDO

Nada se budućim partijama na nivou prikazanom u Španiji.

Crvena zvezda Telekom pamtiće četvrtak po značajnoj pobjedi nad Laboral Kućom, a trener Dejan Radonjić po svom prvom velikom trijumfu na njenoj klupi.

Poslije bolnog poraza od Panatinaikosa i loše igre protiv Budućnosti, crveno-bijeli su u Vitoriji popravili utisak i ulili vjeru navijačima u svoje mogućnosti.

Šef struke je bio zadovoljan i na konferenciji za novinare uputio riječi hvale svojim igračima.

"Želim da čestitam svojim košarkašima na prvoj pobjedi u Evroligi ove sezone. Poslije mnogo godina, mi smo to konačno uspjeli. Želio sam da prvu pobjedu ostvarimo na domaćem terenu, ali sam takođe srećan što smo to postigli na teškom gostovanju protiv Laboral Kuće", izjavio je Radonjić.

Crveno-bijeli su trijumfom zadržali šansu da se plasiraju u TOP 16 Evrolige. Jasno je da će u narednim kolima voditi veliku borbu sa konkurentima. Najvećim, Lijetuvos Ritasom.

Takođe je jasno i da nikakve kalkulacije borbe za plasman ne bi bile pravljene da u drugom dijelu utakmice nisu dobro reagovali na vođstvo protivnika sa poluvremena (32:31) i period od sedam minuta bez pogođenog koša.

"Znali smo da je jako važno da dobro odigramo na početku utakmice. U prvoj četvrtini smo odigrali dobro u odbrani i kvalitetno u napadu. U drugom periodu oni su uspjeli da nas sustignu zahvaljujući dobroj odbrani, ali i mi u napadu nismo odigrali dovoljno organizovano, za razliku od odbrane koja je bila konstantna"
, dodao je on.

U velikoj borbi, Demarkus Nelson, Čarls Dženkins i Luka Mitrović spriječili su neizvjesnu završnicu.

"Donijeli smo nekoliko iznenađujućih odluka, koje su nam u odlučujućim trenucima donijele pobjedu"
, konstatovao je Radonjić.

Nije potrebno trošiti riječi na to koliko bi trijumf mogao da znači cijelom timu. I iskusnijim i mlađim igračima.

"Mislim da nam je pobjeda ulila samopouzdanje i dokazala svima da bi trebalo da vjeruju u ovaj tim, koji je sposoban da uradi mnogo dobrih stvari. Nadam se da ćemo nastaviti da igramo na ovom nivou i u narednim utakmicama. Potrošili smo se mnogo na fizičkom i mentalnom planu, pa se nadam da ćemo uspjeti da se brzo oporavimo, jer nas očekuje još mnogo teških utakmica", podvukao je Radonjić.

Crveno-bijeli će, prije narednog evroligaškog meča (petak, 20.30, Lijetuvos Ritas), u dvorani Pionir ugostiti zagrebačku Cedevitu. Taj meč je zakazan za nedjelju, 10. novembar, u 17.00 časova.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC