• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobjeda Blejkersa u Hjustonu!

Stiv Blejk postigao je trojku 1,3 sekundi prije kraja za pobjedu svojih "skromnih" (B)Lejkersa nad Hjustonom.

 Pobjeda Blejkersa u Hjustonu! Izvor: MONDO

Bez Kobija Brajanta, trener Los Anđeles Lejkersa Majk D'Antoni morao je da smisli način na koji će se braniti od Hjuston Rokitsa. Odlučio se da pusti Džejmsa Hardena da puni koš, ali da "hakuje" svog dojučerašnjeg centra Dvajta Hauarda, svjestan da "Supermen" ne pogađa slobodna bacanja.

To se isplatilo.

Na kraju, uz trojku Stiva Blejka 1,3 sekunde prije kraja, (B)Lejkersi su pobijedili u Teksasu i osvetili se donekle Hauardu što ih je nedavno "izdao" - 98:99.

"Supermen" je promašio sedam slobodnih bacanja u finišu utakmice što je Lejkersima dozvolilo da se približe na jedan posjed, a onda je Hjuston previše nonšalantno odigrao posljednju odbranu: Blejk je ostao sam kao duh i pogodio je.



D'Antoni je poslije pobjede priznao da je "hack-a-Howard" strategija donijela uspjeh njegovom timu iz dva razloga: snažni centar morao je na liniju penala, što je za njega kao da bek šutira sa polovine terena, a akcije su bili sječene prije nego što je lopta stizala do Hardena, koji je bio neumoljiv.

"Izbacili smo 'Bradu' iz igre", rekao je D'Antoni.

Harden je utakmicu završio sa 35 poena, devet skokova, pet asistencija i četiri ukradene lopte. Ipak, veći uticaj na konačan rezultat imao je Hauard. On je stao na 15 poena i 14 skokova, uz 5/16 u šutu za jedan!? Da je pogodio još dva, tri penala, Hjuston bi dobio ovaj meč i niko ne bi pričao o tome da li je "Supermen" preplaćen sa svojim 88 miliona dolara teškim ugovorom i da li su Lejkersi dobro prošli što su se oslobodili tog novca.

"Svaki poraz boli", rekao je Hauard.

"Niko ne voli da gubi. Uvijek je uznemirujuće kada izgubite na način na koji smo mi poraženi".

"Supermen" nije želio da se upušta u raspravu oko morala svog bivšeg trenera D'Antonija, koji se prošle sezone žalio na "hack-a-Howard" strategiju, tvrdeći da je ona loša za košarku.

On jeste prokomentarisao posljednju odbranu u kojoj je Blejk ostao potpuno sam, pa je Hauard pokušao da stigne da ga izblokira. Iako dobrih 20 centimetara viši, nije uspio. Ostao je da "visi na posteru".

"Momci su malo zeznuli u posljednjem napadu. Događa se", rekao je Hauard.

Hjuston je i poslije toga imao šansu da pobijedi, jer se za 1,3 sekunde postižu i dva koša, na dvije strane, ali je trojka Patrika Beverlija završila daleko od obruča.

"Bio sam u ritmu, ali su oni onda počeli da fauliraju Dvajta. To nas je usporilo. To nas je izbacilo iz ritma i prestali smo da radimo stvari kako bi trebalo. Dobro vođenje utakmice od strane trenera", kratko je "Brada" Harden prokomentarisao meč i odluke D'Antonija.

SEMAFOR:

Hjuston - L. A. Lejkers 98:99
/Harden 35, 9 sk, 5 as, 4 ukr - Miks 18, Džonson 16, Blejk 14/

Denver - Atlanta 109:107
/Loson 23, 8 as, 7 sk - Milsap 29, 10 sk, 5 as, Horford 21, 9 sk, 5 as/

Majami - L. A. Klipers 102:97
/Vejd 29, 4 sk, 7 as, Džejms 18, 5 sk, 6 as - Grifin 27, 14 sk, Redik 15/

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Scott Halleran)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC