• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitrović - Noćioni: Nekad na TV, a sad teren

Mladi krilni centar Crvene zvezde Telekom za klupski sajt pričao o pobjedi nad Laboral Kućom i duelu sa slavnim Argentincem.

 Mitrović - Noćioni: Nekad na TV, a sad teren Izvor: MONDO

Malo ko bi se pre utakmice u Vitoriji kladio da će Luka Mitrović imati veći učinak od Andresa Noćionija, ali se na parketu dvorane Fernando Buesa dogodilo upravo to.

Perspektivna srpska "četvorka" zabilježila je osam poena, sedam skokova i dvije ukradene lopte, a argentinski veteran sa NBA iskustvom, osam poena, šest skokova, po jednu asistenciju i blokadu, kao i tri greške.

Uz, takoreći, senzacionalan doprinos Demarkusa Nelsona u napadu i nametanje ritma utakmice kakav ne odgovara Laboral Kući, to su tri vjerovatno ključna faktora u prvoj pobjedi crveno-bijelih u D grupi Evrolige - 73:63.

"Velika pobjeda za nas, koja je došla u pravom trenutku, kada nam je samopouzdanje bilo malo poljuljano zbog dva poraza u neizvjesnim završnicama. Želeli smo konačno da trijumfujemo u Evroligi, otišli smo u Vitoriju da pružimo maksimum i pokazalo se da je to bilo dovoljno za bodove", izjavio je Mitrović za zvanični sajt Zvezde.

Komentarišući bitku sa Noćionijem, podsjetio je da je tog igrača preko televizije gledao u finalu Svjetskog prvenstva 2002. protiv srpske reprezentacije, kada je imao samo devet godina.

"Kada igrate protiv takvog igrača, možete samo da iscijedite iz sebe posljednji atom snage, kako biste mu parirali u odbrani i u napadu. Međutim, ne bih isticao njegov lošiji učinak kao neku veliku stvar. Mnogo više bih se razočarao da je dao 20 poena, nego što me raduje ovih osam", rekao je U-20 reprezentativac Srbije i pojasnio:

"Nikada se odbrana na jednom igraču ne zasniva na individualnom naporu, već na to utiče svih pet igrača na parketu. Mi smo timski odigrali odličnu odbranu i zato ne bih izdvajao svoj doprinos".

Luka Mitrović ljetos je iznenada dobio poziv Dušana Ivkovića na pripreme "A" selekcije za Evropsko prvenstvo, što mu je dalo krila na pripremama kluba i početkom aktuelne sezone.

"U prethodnih godinu dana mi se dogodilo mnogo toga lepog. Počelo je potpisivanjem ugovora sa Zvezdom, pa je uslijedio poziv u 'A' tim Srbije, a onda mi je trener Radonjić ukazao veliku šansu. Sve to mi prija, ali znam da mogu dalje da napredujem samo uz veliki rad".

Crveno-bijele u nedjelju očekuje derbi 7. kola ABA lige, protiv Cedevite, a onda i novo evroligaško iskušenje, protiv Lijetuvos Ritasa, kada bi trebalo potvrditi "brejk" iz Vitorije. Tri dana kasnije na programu je i "vječiti" derbi.

Iskustvo poslije osvajanja Kupa Koraća u februaru, uči da euforija mora što pre da se stiša, kako u klubu, tako i među navijačima...

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC