• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Fenerove trojke "slomile" Partizan

Partizan se hrabro držao protiv Fenerbahčea 30 minuta, ali to nije bilo dovoljno za trijumf u prepunom Pioniru u 4. kolu Evrolige (78:88).

 EL: Fenerove trojke "slomile" Partizan Izvor: MONDO

Sve je kao švajcarski sat funkcionisalo u igri Partizana u prvom poluvremenu. I drugo je počelo dobro po srpskog šampiona, a onda je uslijedio sudijski "šou tajm", neizvjestan evroligaški duel se pretvorio u košarkaški cirkus u kojem se bolje snašao Fenerbahče.

Ali, prije svega, do izražaja je došao i veliki kvalitet moćnog tima iz Istanbula, pogotovo u drugom poluvremenu!

Partizan - Fenerbahče 78:88 (17:13, 21:17, 19:30, 21:28).FOTO-GALERIJA

Crno-bijeli doživjeli su treći poraz (prvi u Pioniru) ove sezone u Ervoligi i poslije četiri kola u Grupi A imaju skor 1-3, dok su plavo-žuti Željka Obradovića na odličnih 4-0.

Partizan je u prvih 20 minuta odigrao sigurno jedno od najboljih poluvremena ove sezone. Iako je izostao šut za tri poena (samo tri pogođena šuta iza linije 6,75 od 14 pokušaja), a Dejan Musli se brzo opteretio ličnim greškama, odbrana srpskog šampiona djelovala je kao beton, dok je pod protivničkim košem blistao Žofri Lovernj, ali i ostali košarkaši "parnog valjka". Crno-bijeli su već nakon 20 minuta imali 11 skokova u napadu.

Drugi dio meča počeo je pogotkom Terensa Kinsija za 40:30. Nažalost, tu je bio početak kraja za Beograđane...

Duško Vujošević poslije diskutabilnog faula Dragana Milosavljevića dobija drugu isključujuću tehničku grešku. Fener za minut pravi 9:0 i potpuno se vraća u duel koji lagano okreće na svoju vodenicu i tako ga završava.

Sudije su griješile, kompezovale, dozvolile da budu u centru pažnje, ali uzroci poraza Partizana, ipak, leže u vrlo lošoj igri domaćeg tima u drugom poluvremenu i odličnom izdanju Fenera. Kvalitet Bojana Bogdanovića, Nemanje Bjelice, Kenana Sipahija, Emira Preldžića, Bo Mekejleba bio je presudan. U najtežim momentima bili su najbolji.


Poslije samo 30 primljenih poena u prvom poluvremenu, crno-bijeli su u drugom dijelu potpuno popustili u odbrani, a šut nije proradio. Fener je ubacio čak 58 poena (30 u trećoj i 28 u četvrtini četvrtini)! Gostima je proradio šut, za prvih 20 minuta ubacili su dvije "trojke", a u nastavku utakmice uspjeli su da pogode čak osam iz 13 pokušaja. I pod košem su preuzeli dominaciju...

Partizan je ušao u nervozu, griješio i poraz nije mogao da se izbjegne uprkos sjajnoj podršci oko 8.000 navijača.

Partizan u narednom kolu gostuje u Moskvi, gdje ga čeka višestruki prvak Evrope CSKA.

PARTIZAN NIS:
Lovernj 20 (10 sk), Vesterman 13, Dalo 2, Milutinov 8 (4sk), Milosavljević 6, Bogdanović 6, Gagić 3 (5sk), Musli 2, Šalić, Andrić, Kinsi 18 (7sk), Bezbradica.

FENERBAHČE:
Mekejleb 14 (4sk, 3as), Onan, Bjelica 12 (5sk), Ermis, Mahmutoglu, Kleiza 2, Vidmar 8 (5sk), Žorić 5, Sipahi 10, Birsen, Bogdanović 26, Preldžić 11.

Obradoviću i Mekejlebu ovacije

Trofejni stručnjak Željko Obradović dočekan je ovacijama u prepunom Pioniru pred početak meča. Uz gromoglasni aplauz navijači su skandirali ime bivšeg stratega Partizana, na šta im je on uzvratio mahanjem i poljupcem. Željko Obradović vodio je crno-bijele do titule šampiona Evrope 1992. godine, prvog od osam trofeja u najelitnijem takmičenju Starog kontinenta, koliko je osvojio do sada u trenerskoj karijeri.

Aplauzom je dočekan i Lester Bo Mekejleb koji je 2010. godine predvodio crno-bijele do Fajnal fora u Parizu.

TOK UTAKMICE


IV ČETVRTINA

Gotovo je! Partizan je poražen u Pioniru, Fenerbahče je zasluženo pobijedio 88:78!

40. minut - Koš za koš, što ne odgovara Partizanu. Sada je već sigurno, Fener je pobijedio Partizan u Beogradu. Trojka i Mekejleba...

39. minut - Posljednja prilika za Partizan. Fener ima "+7", Lovernj nastavlja dobro sa penala. Bogdanović trojkom preko Lovernja, Kinsi vraća.

37. minut - Vidmar lako pronalazi rješenje za odbranu Partizana.

36. minut - Partizan ima dvije trojke za cojeli meč, a tri ili četiri puta je zakačio liniju 6,75 prilikom šuta. Sada je to učinio Kinsi. Lovernj smanjuje sa penala.

36. minut - Bez isključenog Vujoševića, Partizan je pogubio sve konce i vraćanje u meč u ovom trenutku djeluje kao nemoguća misija. Treći poraz, prvi u Pioniru ove sezone, se smiješi. Mekejleb promašuje oba...

35. minut - Partizan je pred porazom. Vesterman poklanja loptu gostima, a Bogdanović pravi namjeran faul. Francuz je izgubio dvple bitne lopte u drugom poluvremnu. Fener nešto više od pet minuta prple kraja ima "plus 11".

33. minut - Vesterman prvi staje na lininu za bacanja u posljednjoj dionici. Pogađa oba puta. Faul u napadu Luke Žorića. Nažalost, Milosavljević vraća uslugu Feneru istom mjerom. Bogdanović iz Fenera stiže do 23 poena, pogađa još jednu trojku. Crno-bijeli brod tone...

32. minut - Preldžić sa devet metara utišava Pionir, koji je baš u tim trenucima tražio pravdu za Grobare.

31. minut - Gagić griješi, laki poeni za Fener. Kinsi pogađa, smanjuje na "minus tri".

III ČETVRTINA

- Odbrana Partizana je znatno bila lošija u trećoj dionici. Crno-bijeli su nepotrebno upali u nervozu, što je iskusni rival iz Istanbula znao da kazni dobivši treću četvrtinu "plus 11".

30. minut - Bogdanović i Bjelica su se razigrali. Fener je poslije trojke Hrvata na "plus pet". Lovernj će na liniju za slobodna bacanja. Pogodio je oba.

29. minut - Lovernj atraktivno završava akciju, dok Mekejleb koristi lošu odbranu crno-bijelih.

28. minut - Milutinov sa jednim pogođenim slobodnim bacanjem vraća prednost Partizanu. Bjelica pogađa drugu trojku.

27. minut - Tehnička za Preldžića. Kinsi je pogodio bacanje, a Vesterman nije trojku.

26. minut - Vesterman gazi liniju za tri, nažalost ne i Bojan Boganović. Fener vodi!

26. minut - Sudije nastavljaju da "dominiraju", potpuno su pogubljene. Bio je faul Lovernja, ali koš Žorića ne bi trebalo da važi. Prije toga je Vesterman sam završio akciju Partizana. Priliku iza izjednačenje koristi Žorić.

25. minut - Koš za koš, Bogdanovi za Fener, Milosavljević za Partizan... Mekejleb koristi bonus, a Vesterman gubi loptu. I Bjelica pogađa penale.

24. minut - Nema koša za Fener, promašeno polaganje Vestermana ispravlja Milutinov uz faul. Kleiza dobija ličnu i tehničku, dobio je petu! Milutinov pogađa dodatno, a Kinsi za tehničku.

23. minut - Za manje od tri minuta Partizan je izašao iz bonusa. Bogdanović je pogodio sa linije za bacanja.

23. minut - Nepažnjom Gagića ispod koša Fener umjesto jednog poena dobija dva poslije promašenog bacanja Mekejleba. Gagić pogađa jedan penal na drugoj strani. Centar reprezentacije Srbije ima svoj šou, ali negativan. Dobija ličnu, pa tehničku, Partizan se "gubi"... Gagić i Musli imaju po četiri lične.

22. minut - Vujošević poslije diskutabilnog faula Milosavljevića dobija drugu tehničku grešku. Isključujuću i mora na tribine. Velimir Gašić, Obradovićev pomoćnik iz 1992. godine, preuzima vođenje ekipe. Bogdanović pogađa bacanje, a sudije, poslije lopte sa strane, vide ličnu za Gagića. Još dva penala, za Mekejleba. Fener je na "minus jedan" - 9:0.

21. minut - Težak šut Bogdanovića, ali vraća Preldžić. Bez koša i jedan i drugi. Ali, Kinsi ima priliku u drugom napadu sa linije za slobodna bacanja. Oba puta je uspješan.

- lopta za Partizan, crno-bijeli imaju prvi napad u drugom dijelu.

II ČETVRTINA

Najefikasniji u redovima Partizana u prvih 20 minuta igre su Lovernj sa 10 poena i osam skokova, Bogdan Bogdanović šest, Vestrman i Kinsi postigli su po pet, a Nikola Milutinov i Dragan Milosavljević po četiri, s tim što je kapiten crno-bijelih upisao i tri skoka i dvije ukradene lopte.

Kod Fenerbahčea prednjače Bo Mekejleb sa osam i Nemanja Bjelica i Bojan Bogdanović sa po sedam pogodaka.


20. minut - Prvi put zona Partizana, daje rezultat. U posljednjoj sekundi poluvremena Mekejleb je faulirao Milutinova, ali nakon pregledanog snimka utvrđeno je da je vrijeme isteklo. Igrači idu na odmor. Partizan vodi 38:30.

20. minut - I na drugoj strani Bogdanović, ali Bojan, je siguran sa penala. Kinsi poentira vrlo brzo.

19. minut - Bogdanović promašuje jedno slobodno bacanje. Partizan je na "plus pet" i ima loptu posle greške prilikom izvođenja auta turske ekipe. Bogdan ubacuje trojku!

18. minut - Lovernj prekida seriju Fenera od 9:0.

18. minut - Partizan je za manje od dva minuta ostao bez velike prednosti. Nevjerovatan pad u igri srpskog šampiona. Turci su sve kaznili! Trenutno je 30:28 za crno-bijele.

17. minut - Beograđani su u velikom problemu, Musli je dobio četvrtu ličnu, i to u napadu!

17. minut - Očas posla je Fener napravio 5:0 i približio se "parnom valjku". Vujošević "zove" predah.

16. minut - Preldžić bez lopte udara Milutinova i dobija namjernu ličnu grešku. Milutinov pogađa oba penala. Crno-bijeli su dvocifreni, ali Bjelica trojkom smanjuje prednost.

15. minut - Odbrana Partizana iz snova i laki poeni iz tranzicije. Doduše, neuspjeli "alejup" ispravlja najbolji skakač Evrolige Žofri Lovernj! "Plus devet" je za Partizan.

15. minut - Kapiten za Milutinova, kucanje i faul! Sjajna igra crno-bijelih, Pionir grmi!

14. minut - Lopta skače po obruči i prolazi kroz njega poslije šuta Lovernja. sudije dva puta ne sviraju "nogu" Feneru, jednu u odbrani, a jednu u napadu. Ipak, Miroslavljević je sjajan u defanzivi, krade loptu i "kupuje" faul...

13. minut - Bježi lopta bukvalno iz ruku košarkašima Partizana i vraća se u ruke Preldžiću, koji iz drugog pokušaja nema težak posao ispod koša domaćeg tima. Dejan Musli već ima tri lične, na nedozvoljen način zaustavio je Bogdanovića. Hrvat je oba puta siguran sa penala.

11. minut - Kleiza i Musli pogađaju.

11. minut - Kinsi se upisuje i ima još jedno bacanje. Tri poena za crno-bijele iz ovog napada.

I ČETVRTINA

10. minut - Mekejleb pogađa jedno bacanje, zatim za malo da ukrade loptu Bogdanu Bogdanoviću - "mrtva lopta". Uspješniji je Amerikanac. Prilika za Kleizu sa linije za slobodna bacanja poslije faula Lovernja. Litvanac promašuje oba!

Bogdanović je promašio za tri, ali loptu je uhvatio Dalo i poentirao za dva uz zvuk sirene.

9. minut - Pogriješio je "parni valjak", Bogdanović pravi grešku u koracima. Ali, nova dobra odbrana i faul Mekejleba nad Vestermanom. Francuz pogađa oba penala za seriju 7:0.

8. minut - Leo Vesterman pogađa prvu "trojku" za Partizan, iz šestog pokušaja. A Crno-bijeli Bogdanović polaže za 13:12.

7. minut - Upisuje se Mekejleb, pa opet iz kontre uz faul. Tek što je ušao napravio je pometnju u redovima bivšeg kluba.

7. minut - Ni tri skoka u napadu nisu bila dovoljna za Partizan da postignu koš. U sljedećem Lovernj nadmudruje Bjelicu i vraća vođstvo domaćinu.

6. minut - Posle nekoliko loših reakcija Bogdanovića, bivši bek Cibone pogađa prvu trojku na meču. Fener vodi 7:6.

5. minut - Milosavljević je vezao četiri poena, Preldžić lako prošao, a onda je poslije lične greške Muslija u napadu Vujošević dobio tehničku grešku. Bojan Bogdanović promašuje bacanje.

3. minut - Uzvraća Bjelica...

2. minut - Brza kontra crno-bijelih i Lovernj "kucanjem" postiže prve poene.

- Snažna odbrana Partizana i presječena lopta Vestermana, Musli promašuje zicer. Fener ne koristi treći napad. Sada su dobili "tri sekunde", drugi minut teče...

- Dok su navijači Partizana prije utakmice pjevali dobro poznatu pjesmu, s njima je uglas bio i Željko Obradović. Prvi napad za Fener...

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC