• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Neka Dule priča o sudijama"

Igrači Partizana NIS razočarani zbog propuštene šanse da savladaju veliki Fenerbahče, ali o suđenju ne žele javno.

 "Neka Dule priča o sudijama" Izvor: MONDO

Dvadeset i dva minuta sve je u Pioniru bilo kao san. Partizan je upravo stekao maksimalnih 10 poena prednosti (40:30), onda je Fenerbahče iz jednog napada ubacio pet poena, a Duško Vujošević zbog burnog protesta ubrzo dobio drugu, isključujuću tehničku grešku.

Poslije toga ništa više nije moglo da bude isto.

Superkvalitetni Fenerbahče se konsolidovao, a Partizan ušao u nervozu i pogubio konce igre u odbrani, primivši osam trojki i ukupno 58 poena u drugom poluvremenu.

"Ostali smo bez trenera, pokušali smo da se branimo 'zonom', oni su iz otvorenih pozicija počeli da pogađaju i tu nismo mogli ništa da uradimo",
rekao je Žofri Lovernj.

Postavljeno mu je pitanje da li oseća da su sudije nešto oduzele Partizanu?

"Pustiću Duleta da priča o tome, vjerovatno je već i pričao... Ljut sam, ali moje je da igram i budem koncentrisan na svoje zadatke, a ne da komentarišem suđenje".


Dejan Musli je u 17. minutu imao četiri prekršaja, od toga tri u napadu.

"Nemojte da se ljutite, ne bih ništa da pričam", bio je rezigniran mladi centar.

Kapiten Dragan Milosavljević imao je snage da trezveno prokomentariše utakmicu.

"Odigrali smo sjajno prvo poluvrijeme, dok se u drugom nismo najbolje snašli na njihovu 'meč-ap' odbranu. Pribjegavali smo više individualnim rješenjima, nismo uspjeli da dođemo do prave igre, uz loš procenat šuta, dok su se oni razmahali. Dozvolili smo im da daju dosta lakih poena, koševa uz faul, a ubacili su i neke nemoguće trojke, mislim 8/13 u drugom poluvremenu, čime su i riješili utakmicu".


Milosavljević kaže da ekipu nisu odlučujuće poremetili isključenje Vujoševića i prekid zbog ubacivanja predmeta na parket, već sopstvena dekoncentracija u odbrani i promijenjena odbrana protivnika.

"Ne bih da komentarišem suđenje, šta je bio faul, a šta nije. Bilo je nekih sumnjivih odluka, ali sigurno je da smo najveći krivci za poraz mi sami. Sa druge strane, izgubili smo od vjerovatno najbolje ekipe u Evropi, koju ove sezone još niko nije pobijedio", jasan je bek crno-bijelih.

"Možemo biti zadovoljni prvim poluvremenom i to nam je putokaz kako bi trebalo da igramo ubuduće. Imamo još šansi za prolaz u Top 16, bitno je da sa ekipama koje su nam konkurenti, prije svega Nanterom i Budiveljnikom, budemo u pozitivnom skoru. Ako dobijemo i nekoga od favorita, biće odlično, naravno".

Đorđe Gagić je tokom "ludila" početkom treće četvrtine dobio tehničku grešku za samo jedan ljutit gest poslije dosuđenog faula. Kada je i on otišao na klupu, Lovernj uz pomoć "rovitog" Milutinova nije mogao da zatvori sve rupe pod košem.

"U prvom poluvremenu smo igrali našu igru, sve je išlo kako treba, a u drugom smo potpuno izgubili ritam. Dok smo mi bili u padu, oni su pogađali atipične šuteve iz daljine i tu nismo mogli da ih ispratimo. Pogađali su preko ruke, u posljednjoj sekundi napada...",
kaže Gagić.

"Najbolja su ekipa u grupi, nije potrebno mnogo da bi im se 'otvorilo'... Mi moramo što prije ovo da zaboravimo i da se prebacimo na ABA ligu, gdje imamo teško gostovanje u Širokom", podsjetio je reprezentativac Srbije na "surovu" realnost.

(Ivan Bogunović, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC