• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lovernj: Nanter? Aj, aj, aj...

Krilni centar Partizana zapanjen pobjedama prvaka njegove zemlje u Evroligi. O meču protiv Fenera: "Važno je da se nismo predavali".

 Lovernj: Nanter? Aj, aj, aj... Izvor: MONDO

Dugo je vladalo mišljenje da će četvrtog učesnika Top 16 faze iz A grupe dati međusobni susreti crno-bijelih, Nantera i Budiveljnika. Slično prošloj sezoni, kada su Partizan, Lijetuvos Ritas i Bamberg ostvarili ukupno jednu pobjedu izvan tog trougla (Bešiktaš pao u Pioniru).

Međutim, Nanter je u trećem kolu ozbiljno načeo navedenu teoriju trijumfom u Barseloni, koji dodatno zbunjuje ako se ima u vidu da je tim Ćavija Paskvala nedjelju dana kasnije savladao CSKA.

Partizan u isto vrijeme nije uspio da sruši Fenerbahče (78:88), dok se Nanter od prvog minuta igrao sa Budiveljnikom (vodio 27:5, konačno 80:61).

"To nije normalno. Nanter...", prevrnuo je očima Žofri Lovernj, kada mu je u svlačionici rečeno da je tim koga su crno-bijeli deklasirali, popravio skor na 2-2 i da sa Barselonom i CSKA dijeli drugu, treću i četvrtu poziciju.

"Ima valjda 10 godina otkako nijedan francuski tim nije prošao u Top 16, da li je moguće da će sada to da urade? Na nama je da se borimo i nadamo do posljednjeg kola, jer nikad ne znaš unaprijed šta će biti. Ali, Nanter... Aj, aj, aj", dodao je osvajač zlata na Eurobasketu u Sloveniji.

Navijači Partizana trebalo bi maksimalno da uživaju u strasti sa kojom Lovernj nastupa iz meča u meč, jer sa ovakvim njegovim učincima "nema teorije" da ostane u klubu i sljedeće sezone.

Protiv Fenerbahčea u petak je nanizao 20 poena i 10 skokova, od toga pet u fazi napada.

"Izgubili smo, tako da nam ne vrijedi uloženi trud. Znali smo na poluvremenu da osam poena prednosti nije ništa posebno i da će ekipa Fenerbahčea reagovati. Međutim, počeli smo da dobijamo tehničke, oni su brzo uhvatili priključak i postalo je mnogo teže igrati. Uveli su nas u bonus, često su izvodili slobodna bacanja, krenuo ih je šut spolja, mi smo ostali bez trenera... Šta smo mogli da uradimo?"

Lovernj se ne slaže da je Partizan u trenutku prvog prelaska gostiju u vođstvo (trojka Bojana Bogdanovića za 51:52) bio "viđen" za poraz, mada priznaje da se mnogo toga promijenilo u odnosu na prvo poluvrijeme.

"Vi ste novinari i može tako da vam izgleda, ali mi smo igrači i moramo do posljednjeg trenutka da mislimo da ćemo pobijediti. Za mene je najvažnije da smo se borili do kraja. Nismo se predali ni kada je Fenerbahče poveo sa preko 10 poena razlike. Bili su bolji, pa ako hoćemo da ih pobijedimo, moramo da treniramo više i igramo bolje".


Partizan je prije dvije nedjelje pobjedom u Skoplju reagovao na izuzetno veliku potrošnju energije protiv Nantera. Ovog puta nema evroligaške pobjede kao stimulansa, a u narednih sedam dana slijede dva teška gostovanja, svako na svoj način: Široki, pa Moskva.

"Biće energije i za to. Fizička snaga se 95 odsto crpi iz glave. Moramo da se naspavamo i odradimo nekoliko dobrih treninga i neće biti problema. A, duga putovanja su dio našeg posla. Čak i tada, imate vremena za odmor".


Suđenje na ovoj utakmici je bilo posebna priča, ali priča od koje, posle svega, ne može da bude nikakve koristi...

(Ivan Bogunović, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC