• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Zvezda dobila derbi, Nelson opet blistao

Crveno-bijeli poslije 30 minuta derbi utakmice 7. kola ABA lige imaju sigurno vođstvo - 56:43 (17:19, 18:13, 21:11).

 ABA: Zvezda dobila derbi, Nelson opet blistao Izvor: MONDO

Crvena zvezda Telekom dobila je drugu važnu utakmicu u razmaku od tri dana!

Poslije Laboral Kuće u Vitoriji, pala je Cedevita u hali Pionir, s obzirom na neizvjesno prvo poluvrijeme, iznenađujuće lako - 73:59 (17:19, 18:13, 21:11, 17:16)!

Obje ekipe sada imaju skor 5-2, a u zavisnosti od toga šta urade Budućnost u Kragujevcu i Partizan u Širokom, poslije sedmog kola će se naći na diobi prve ili druge pozicije.

Najzaslužniji za bodove osvojene u nedjelju popodne bio je Demarkus Nelson - aktuelni MVP kola Evrolige - koji je nanizao 12 poena, pet skokova, osam asistencija i četiri ukradene lopte, što je u kombinaciji sa pet grešaka dalo indeks korisnosti 23.

Zanimljivo je da navijači nisu masovnom posjetom nagradili prvu evroligašku pobjedu, na gostovanju u Vitoriji. Na tribinama Pionira našlo se između 3.500 i 4.000 gledalaca, a atmosfera je većim dijelom meča bila "pozorišna".

Trener Dejan Radonjić će pred okršaj sa Lijetuvos Ritasom biti zadovoljan još jednom dobrom partijom u fazi odbrane, sve boljom kako je vrijeme odmicalo, dok je napad funkcionisao taman toliko koliko je trebalo.

Šut za tri poena (3/14) nije bio Zvezdino ubojito oružje, ali šta tek reći o Cedevitinih 1/19 van linije od 6,75 metara?

U prvom poluvremenu su se ekipe konstantno smjenjivale u vođstvu. Zvezda je u 14. minutu imala 26:21, dok su gosti odmakli najdalje na 8:12 i 17:21. Kod njih je dobro funkcionisala "pik" igra plejmejkera Nolana Smita (22p) i talentovanog centra Jusufa Nurkića (18), koji su zajedno imali dvotrećinski udio u napadačkom učinku hrvatske ekipe.

Ta činjenica i navodi na jedan od glavnih faktora pobjede crveno-bijelih, a to je veći izbor kvalitetnih igrača.

Raspoloženom Nelsonu, koji je u drugoj četvrtini vezao šest poena u okviru serije od 9:0 (za pomenuto vođstvo 26:21), isprva je konkretniju pomoć pružao samo Raško Katić.

U drugih 20 minuta je teret ravnomjernije raspoređen, Jaka Blažič najčešće je predvodio kontre proistekle iz jake defanzive, a "probudili" su se i Šilb, Dženkins i Radenović.

Ipak, u centru pažnje je bio sjajni Nelson, koji se u seriju od 8:0 na startu treće četvrtine ugradio sa ofanzivnim skokom, dvije asistencije i zakucavanjem, poslije solo prodora kroz reket Zagrepčana, koji je jednim dijelom utakmice bio odlično zatvaran.


Kada je prvi put stekla dvocifrenu prednost (43:32), Zvezda se oslonila na odbranu da ne dozvoli Cedeviti hvatanje priključka. Poslije perioda stagnacije, od 30. do 35. minuta je uslijedio najatraktivniji period meča, u kome je vođstvo naraslo sa 53:43 na nedostižnih 65:47.

Marko Simonović tada je pogodio dvije trojke - po jednu iz oba ćoška, a Blažič lagano realizovao dva kontranapada, pošto mu prethodno nije uspjelo da neometan zakuca loptu u koš...

U listu strijelaca upisalo se svih 10 igrača sa značajnijom minutažom (Cvetković igrao 50 sekundi). Bila je to bitna pobjeda, ostvarena bez posebnog stresa, što govori da Zvezda u ABA ligi postepeno izrasta u ono što se od nje očekuje, s obzirom na kvalitet i "dužinu" rostera.

CRVENA ZVEZDA TELEKOM: Cvetković, Mitrović 4 (5sk), Lazić 5, Blažič 6, Simonović 8, Marjanović 2, Radenović 8, Katić 12, Ristić, Nelson 12 (5sk, 8as, 4ukr, 5izg), Dženkins 8 (3as), Šilb 8.

CEDEVITA: Mazalin, Zubčić 2, Ramljak 4, Mustapić, Babić 3, A. Delaš 3, Smit 22 (4izg), Rej 3 (5sk, 3as), Suton, Bilan 4 (6sk), Nurkić 18 (4sk), Baltić.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC