• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠIROKI: Pala Zvezda, pašće i Partizan

Na "Pecari" su svjesni da kvaliteta crno-bijelih, ali vjeruju da poslije pobjede nad Crvenom zvezdom mogu do novog iznenađenja.

 ŠIROKI: Pala Zvezda, pašće i Partizan Izvor: MONDO

Do svoje treće ovosezonske pobjede u ABA ligi košarkaši Širokog Primorke pokušaće doći u utakmici sa Partizanom (ponedjeljak, 20.30 Arena sport 1), braniocem šampionskog prstena i učesnikom Evrolige.

Dakle, protivnik ne može biti teži, ali upravo takve utakmice za igrače Širokog tradicionalno su bile veliki motiv. To su pokazali i na otvaranju sezone, kada su u svojoj "Pecari" savladali Crvenu zvezdu.

Naravno, Damir Vujanović, trener Širokobriježana, nada se punoj dvorani i velikoj podršci sa tribina. Stoga se potajno nada još jednom velikom iznenađenju.

"Svima je poznato šta Partizan znači u regionalnoj košarci već dugi niz godina. Kao aktuelni šampioni ABA lige apsolutni su favoriti u duelu s nama i jasno je da nas čeka vrlo teška utakmica. Beograđani igraju sjajno ove sezone i u Evroligi, gdje ih niko nije uspio lako dobiti. Istina, to ih i dodatno troši, ali mislim da im to neće predstavljati neki veliki problem. Sa druge strane, mi se pokušavamo pripremati kao i za svaku drugu utakmicu. U seriji smo od tri poraza i svi igrači gore od želje da se protiv velikog rivala iskupe za taj negativni niz. Ali, svjesni smo da se, samo ukoliko maksimalno borbeno i agresivno odigramo svih 40 minuta, možemo nečemu nadati. U suprotnom, teško ćemo do iznenađenja", rekao je Vujanović.

Centar Širokog Franko Kaštropil protiv Budućnosti je dobio udarac u nos, pa protiv Cedevite nije igrao puno. Sad se oporavio i igraće protiv crno-bijelih.

"Partizan se dokazuje i u Evroligi i u ABA ligi. Čeka nas teška utakmica, a nas centre interesantna borba u reketu. Partizan ima mlade potentne centre s golemim iskustvom. Pokušaćemo im parirati i iznenaditi ih".

Krilni igrač Tomislav Petrović dodao je da Širokom protiv Partizana nije potreban dodatni motiv.

"Dovoljno je reći da smo tri utakmice zaredom izgubili i da dolazi Partizan. Beograđani jesu favoriti, ali ako uđemo od samog početka u utakmicu agresivno, možemo im se suprotstavili. Iz ova tri poraza izvukli smo neke pouke, nećemo ponavljati greške koje smo radili. Radimo dobro, atmosfera u svlačionici je odlična, pozivam i publiku neka bude uz nas, nek ispuni dvoranu i bude naš istinski šesti igrač. Mi ćemo se odužiti borbom do posljednjeg daha", zaključio je Petrović.

(MONDO, foto: basket.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC