• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatski treneri hvale "vječite"

Strateg Cedevite Jasmin Repeša, poslije poraza od Zvezde u Pioniru, slijedio primjer kolege iz Cibone, Nevena Spahije.

 Hrvatski treneri hvale "vječite" Izvor: MONDO

Partizan, Zvezda, Cedevita i Cibona - prema nekim prognozama pred početak sezone, to su bili glavni favoriti za plasman na Fajnal for ABA lige.

Situacija na tabeli poslije nekompletnog sedmog kola ide tome u prilog, ali su beogradski timovi u dva međusobna okršaja (doduše, na domaćem parketu) pokazali da su trenutno veliki korak ispred u elementima koji prave razliku, a to su odbrana, kolektivni i individualni karakter, "dužina" i "dubina" klupe...

To priznaju i sami treneri iz Zagreba, pa se Neven Spahija poslije poraza Cibone od Partizana divio taktičkoj zrelosti i disciplini crno-bijelih, dok je strateg Cedevite Jasmin Repeša odao priznanje ekipi Crvene zvezde Telekom.

"Mi smo u prvom poluvremenu bili u igri, uprkos katastrofalnom šutu za tri poena. Međutim, košarkaši Zvezde u drugom poluvremenu su pojačali agresivnost i napravili nam veliki problem. To je primjer kako se igra odbrana u Evroligi i mi moramo da naučimo da odgovorimo na to", izjavio je Repeša, koji je i selektor reprezentacije Hrvatske.

Zvezda je u derbiju 7. kola ABA lige savladala Cedevitu rezultatom 73:59, a pitanje pobjednika riješeno je u dva "mini" perioda, početkom treće i četvrte četvrtine.

"Jako sam zadovoljan što smo pobijedili kvalitetnu ekipu, koju poštujemo i koja će se do kraja boriti za sam vrh", rekao je Dejan Radonjić.

Crveno-bijelima je trebalo čitavo poluvrijeme da uđu u pravi ritam, što je njihov trener objasnio umorom od putovanja i malim brojem treninga u prethodnih nedjelju dana.

"Početak utakmice nije bio kakav bi trebalo da bude na domaćem terenu. Razlog je što smo već šest-sedam dana na putu i van treninga, a u sali smo bili samo koliko smo mogli", kaže crnogorski stručnjak.

"U prvom poluvremenu smo imali problema, ali smo ih u nastavku riješili i slavili. Sada ćemo imati više vremena za pripremu sljedeće utakmice (protiv Lijetuvos Ritasa)".

Zvezdu poslije vrlo važnog meča u Evroligi očekuje i prvi ovosezonski "vječiti" derbi, zakazan za 18. novembar.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC