• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Vukovi pojeli Lejkerse - konačno! VIDEO

Fantastičnom partijom košarkaši Minesote pobijedili u Los Anđelesu 113:90. "Tripl-dabl" Rikija Rubija, uz "dabl-dabl" Lava i Pekovića.

 NBA: Vukovi pojeli Lejkerse - konačno! VIDEO Izvor: MONDO

"Konačno!", povikao je vjerovatno svaki navijač Minesote Timbervulvs kada se završila utakmica u Stejpls centru.

U noći između nedjelje i ponedjeljka "vukovi" su savladali Lejkerse sa ubjedljivih 113:90 i time prekinuli niz od 22 uzastopna poraza u međusobnim duelima!

Da će se na kraju utakmice gosti radovati, moglo je da se nasluti već poslije prve četvrtine koju je Minesota dobila 47:23!

Sjajnu partiju, po učinku najbolju u karijeri, pružio je Španac Riki Rubio - 12 poena, 14 asistencija, 10 skokova i pet ukradenih lopti. Bio je to njegov drugi "tripl-dabl" ikada.

Za nijansu "lošiji" bili su Kevin Lav (25 poena, 13 skokova), Nikola Peković (14 poena, 10 skokova) i Kevin Martin (27 poena).

U timu Lejkersa, kojima je ovo bio peti poraz u prvih osam mečeva sezone, jedini su, donekle, na nivou bili Pau Gasol (11 poena i isto toliko skokova), Stiv Blejk (19 poena) i Džodi Miks 16 poena.

VIDEO

Dodatan peh za "jezerdžije" je povreda veterana Stiva Neša, koji je poslije prvog poluvremena morao kod doktora zbog bolova u leđima. Iskusni bek u februaru puni 40 godina i, po svemu sudeći, ovom sezonom završava karijeru, samo je pitanje još koliko će moći da pomogne saigračima.

Lejkerse, koji su već oslabljeni povredama, po svemu sudeći čeka naporna sezona. Prošle su se "provukli" u plej-of, a kako će biti ove, vidjećemo...

Ubjedljivu pobjedu ostvario je i San Antonio, koji je u Njujorku savladao Nikse 120:89, dok je Finiks kod kuće bio bolji od Nju Orleansa 101:94.

Najzanimljiviji meč večeri odigrali su Oklahoma i Vašington, a pitanje pobjednika riješeno je u produžetku.

Gosti su imali šut za pobjedu, ali je svojevremeno prvi pik na draftu Džon Vol bio neprecizan prilikom ulaza pod koš, pa je ostao poen prednosti za Oklahomu - 106:105.

VIDEO

Još jedno fantastično izdanje pružio je tandem Durant - Ibaka. Zajedno su ubacili 58 poena i uhvatili 25 lopti! Nešto uspješniji bio je Kevin Durant s 33 poena, 13 skokova i šest asistencija, dok je Serž Ibaka upisao 25 poena i 12 skokova.

Vašington je predvodio raspucani Bredli Bil sa 34 poena, ali to nije bilo dovoljno za slavlje Vizardsa.

REZULTATI:

Njujork – San Antonio 89:120
Oklahoma – Vašington 106:105
Finiks – Nju Orleans 101:94
L.A. Lejkers – Minesota 90:113

(MONDO, Foto: Beta/AP/Mark J. Terrill)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC