• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Kontrama slomiti Bugare

"Hoćemo da odigramo jaku odbranu, da publika to prepozna i da uz njenu pomoć dođemo do važne pobede", rekao je selektor Srbije Dušan Ivković.

 Ivković: Kontrama slomiti Bugare Izvor: MONDO

Selektor Dušan Ivković najavio je da u meču protiv Bugarske (sreda, 20.30 časova) publika verovatno neće moći da uživa u lepršavoj košarci.

Međutim, njegovi izabranici odigraće čvrsto u odbrani i pokušati da sa mnogo poena iz kontranapada pobede lidera i trenutno jedinu neporaženu ekipu u A grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2009. godine.

"Ne treba očekivati spektakl. Važne utakmice retko to donose, finale olimpijskog turnira u Pekingu bilo je jedan od izuzetaka. Hoćemo da odigramo jako u fazi odbrane, da publika to prepozna i da uz njenu pomoć dođemo do važne pobede".

Ivković je kao taktički prioritet izdvojio rešavanje igre Bugara "dva na dva" u fazi napada, kojom upravlja naturalizovani Njujorčanin Ibrahim Džaber.

"Džaber ima potpunu slobodu u igri, ali Bugarska i osim njega ima kvalitetan i iskusan tim. Posebno se ističu Stojkov i Videnov na spoljnim pozicijama, dok je prednja linija odlična u skoku".

"Što se tiče pozicionog napada, moramo biti spremni na česte promene odbrana, ali prevashodni cilj je postići oko 30 odsto poena iz čvrste odbrane i kontranapada", dodao je selektor.

"Orlovi" su počeli kvalifikacije relativno kvalitetnim partijama i pobedama nad Italijom u Kaljariju i Mađarskom u Areni. Usledilo je gostovanje u Finskoj i ipak neočekivan poraz - 80:77.

"Napravili smo video analizu te utakmice. To je bio meč koji moramo što pre da zaboravimo, ali uz svest da smo odigrali slabo i zasluženo izgubili".


Reprezentacija trenira u kompletnom sastavu i Ivković će posle dva treninga u Areni (ponedeljak uveče i utorak pre podne) odlučiti koja će dvojica igrača ovog puta morati na tribine.

Bugari, koje sa klupe predvodi proslavljeni izraelski trener Pini Geršon, već su stigli u Beograd i takođe će imati priliku da se upoznaju sa ambijentom najveće dvorane na Balkanu.

Interesantno je da je kao jedan od arbitara predstojeće utakmice određen Izraelac Šmuel Bahar, a još zanimljivije da ga je delegirao Bugarin Kosta Ilijev, sportski direktor FIBA Evrope. Ima li tu nekakvog "sukoba interesa"?

"Možda je čudno što će Geršonovoj ekipi suditi arbitar iz Izraela, ali mislim da ipak treba verovati da će dobro odraditi svoj posao. Bahar je iskusan sudija i ja nikada nisam imao problema sa njim", prokomentarisao je Dušan Ivković.

Za razliku od meča protiv Mađarske, ovog puta je Košarkaški savez Srbije odlučio da ulaz u dvoranu bude organizovaniji, pa su štampane i za samo nekoliko sati podeljene 17.383 ulaznice na blagajnama Arene i Pionira.


Ulaznice su numerisane, a na poluvremenu će biti izvučeni serijski brojevi tri karte, čiji će vlasnici šutirati slobodna bacanja u nagradnoj igri čija je glavna premija "citroen C1".

Tim menadžer "orlova" Miroslav Berić uveren je da će publika i ovog puta dati veliki doprinos osvajanju bodova.

"Arena će ponovo biti puna. To je pokazatelj da nacija veruje u ovu reprezentaciju i da zna da je poraz od Finaca bio samo trenutna slabost. Siguran sam da ekipa ima snage da do kraja kvalifikacija dobije svih pet utakmica i osigura plasman na EP u Poljskoj".

Pored utakmice Srbija - Bugarska, u sredu je u okviru A grupe na programu još meč Mađarska - Finska.

Na tabeli vodi Bugarska sa skorom 3-0, Srbija ima dve pobede i jedan poraz, a slede Finska (1-2), Mađarska (1-2) i Italija (1-3).


(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC