• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović za MONDO: Svi bi da pobijede Bajern

Svetislav Pešić i Bavarci poslije gostovanja Albi više nisu jedini neporaženi u njemačkom prvenstvu - 94:74!

 Obradović za MONDO: Svi bi da pobijede Bajern Izvor: MONDO

Košarkaši Bajerna u nedjelju u Berlinu su na svojoj koži osjetili kako batina ima dva kraja.

U prvih sedam kola Bundes lige pobjeđivali su protivnike prosječnom razlikom od 18 poena, a onda pred punom O2 arenom u Berlinu izgubili sa 20 razlike!

Ekipa koja i u Evroligi stoji odlično (3-1) nije mogla da se odupre motivisanim, svježijim izabranicima Saše Obradovića...

"Diktirali smo tempo i odigrali izvanredno, od prvog do 40. minuta. Upravo analiziram utakmicu i prezadovoljan sam brzinom, emocijom i snalažljivošću mojih igrača. Nadigrali smo Bajern u svim elementima. Gledam koliko smo imali ofanzivnih skokova, koliko smo dali koševa iz reketa... Vojdan Stojanovski je ubacio 21 poen za 20 minuta, ali i svi ostali su dali doprinos. Jedino tako može da se pobijedi Bajern", rekao je Obradović za MONDO u telefonskom razgovoru iz Belgije, gdje je već u utorak na rasporedu meč petog kola Evrokupa sa Monsom.

Berlinski "albatrosi" dugo su bili sinonim za njemačku klupsku košarku, ali se onda pojavio Bamberg, a potom je i Bajern odlučio da postane ozbiljan "igrač".

Sa popularnošću i veličinom tog brenda, ne čudi što su bile potrebne samo dvije sezone da Bavarci dođu do mjesta u Evroligi. Istina, nisu bili prvaci Njemačke, ali je iz Barselone u Minhen poslat "vajld kard".

"Napravili su izuzetnu ekipu i očekujem da tokom sezone nastave kao što su počeli. Pešić to standardno dobro vodi, igrači su dobro plaćeni i motivisani... Taj Džon Brajant je godinama MVP njemačke lige, Dilejni je bio najbolji igrač Evrokupa, imaju dosta reprezentativaca..."

Normalno, datum njihovog gostovanja u Berlinu je odavno bio "zaokružen" na kalendaru.

"U Njemačkoj svi teže da pobijede Bajern, u fudbalu, a sada i u košarci. Nas je bodrilo 15 hiljada ljudi i odužili smo im se na sjajan način. Bajern je ljetos kupio četvoricu naših igrača i naravno da su navijači željeli 'osvetu'. Drago mi je što smo uspjeli da odigramo tako dobro", ističe Obradović.

Alba u ligi ima skor 4-2 (dva zaostala meča), a oba poraza doživjela je sa po poenom razlike (Artland 67:66, Telekom Bon 60:59).

"Trebalo je rutinski da privedemo kraju te dvije utakmice, ali smo ih izgubili na nevjerovatan način... To može da se desi kada su u glavnim ulogama ne tako iskusni igrači. Veterani poput Jagle i Šulcea kod nas više imaju ulogu mentora i pomagača mlađima, koji će vremenom naučiti šta i kako da rade i u takvim situacijama".



Evrokup mnogi tretiraju kao drugorazredno takmičenje, ali Saša Obradović kaže da u Albi nije tako, što se vidi po skoru 3-1 u jakoj grupi sa Saragosom, Romom, Gravlenom...

"Ovdje nikada nema malih ciljeva i nikada nije svejedno. Uvijek će neko postaviti pitanje zašto si, hipotetički, izgubio od Monsa, koji prije toga nije imao nijednu pobjedu? Ne igramo Evroligu, ali organizacija je i dalje na zavidnom nivou, imamo odlične uslove, arenu na nivou NBA ekipa... Lijepo je igrati i raditi u tom ambijentu, makar i za manje novca nego u nekim drugim klubovima. I dalje je čast biti član Albe".

Prošle sezone je Obradovićeva ekipa nadmašila Šalon i Prokom u trci za plasman u Top 16, gdje je zabilježila skor 4-10. Malo ko iz tog sastava je ostao...

"Bilo je to lijepo iskustvo, ali teško je paralelno igrati Evroligu i domaće prvenstvo ako nisi spreman za to - a mi nismo bili. Sada stvaramo ekipu koja bi trebalo da 'dođe' za godinu ili dvije. Tu su relativno mladi njemački igrači, tu je Stojanovski, a iskustvo donose Logan, Hemonds, Kendal..."

"Mislim da imamo dobar miks. Igrači su ambiciozni, to prepoznajem na svakom treningu", završio je Saša Obradović, koji je u Albi sa dugogodišnjim saradnicima - pomoćnikom Milenkom Bogićevićem i kondicionim trenerom Duškom Markovićem.

BEZ PRIČE SA KSS
Kada je proljetos pomenut kao mogući nasljednik Dušana Ivkovića na klupi reprezentacije Srbije, Saša Obradović je izrazio spremnost da razgovara o tome kada dođe vrijeme.

"Orlovi" su poslije EP u Sloveniji ostali bez selektora, ali je sa početkom klupske sezone ta tema skliznula u drugi plan.

"Što se mene tiče, nema ničega novog na tom polju, tako da ne bih ništa ni komentarisao", kratko je rekao trener Albe, koji je kao reprezentativac Jugoslavije tri puta bio prvak Evrope i jednom prvak svijeta, a ima i olimpijsko srebro iz Atlante 1996.

(I. Bogunović - MONDO, Foto: albaberlin.de)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC