• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Partizan iz Širokog na vrh tabele!

Crno-bijeli slavili rijetko ubjedljivu pobjedu na gostovanju u Hercegovini - 81:60 (24:10, 15:15, 20:16, 22:19). Kinzija "stegla" leđa.

 ABA: Partizan iz Širokog na vrh tabele! Izvor: MONDO

Partizan NIS rutinski je ostvario cilj u meču protiv Širokog. Pobjedom od 21 poena razlike, popravio je skor na 6-1 i izdvojio se na prvoj poziciji, ispred Crvene zvezde Telekom, Budućnosti i Cedevite, sa po 5-2.

Da Tarens Kinzi u drugoj četvrtini nije morao da završi utakmicu zbog bolova u leđima, bila bi to idealna uvertira za dva velika ispita, koja crno-bijelima predstoje u narednih sedam dana.

Oni u petak gostuju ekipi CSKA u okviru petog kola Evrolige, a potom je na rasporedu "vječiti" derbi.

Dragan Milosavljević (19p) i Bogdan Bogdanović (19p, 7sk, 6as) briljirali su u ponedjeljak u dvorani Pecara, a pratio ih je trio Francuza: Leo Vesterman sa 14 poena, Žofri Lovernj sa 10 poena i 10 skokova, a ponajbolju partiju od dolaska u klub pružio je osamnaestogodišnji Boris Dalo (8p, 6sk, 4as).

Partizan je, očekivano, dominirao kroz odbranu, skok (40:23, ofanzivni 13:6) i kontranapade, mada je koš domaćina u pojedinim fazama meča "zatrpavan" i pogocima za tri poena (8/22).

U redovima domaćih se izdvojio Domagoj Bošnjak sa 12 poena, dok je Boris Barać (12p, 9sk) popravio statistiku tek u periodu kada je utakmica potpuno izgubila takmičarsku draž.

Pobjednik se mogao jasno naslutiti već u sedmom minutu, kada je poslije dvije trojke Milosavljevića i kontre Kinzija rezultat bio 16:3!

Košarkaši Širokog neprecizno su šutirali spolja, a sve do 10. minuta i trojke Bilinovca za 10:24, sve poene za domaćina postigao je omaleni plejmejker Džonatan Džons, zahvaljujući svojoj brzini i prodorima u reket.

Bogdanović je početkom druge četvrtine vezao pet poena za maksimalnih "plus 17" (29:12 - 13. minut), nakon čega je uslijedio period bolje igre Širokog u napadu i serija od 9:2, tokom koje se istakao Domagoj Bošnjak.

Ipak, crno-bijeli nisu dozvolili Širokom da priđe na manje od 10 poena razlike. Do poluvremena su otišli na 39:25, a mogli su da vode i ubjedljivije da Musli i Lovernj nisu petljali pod košem i promašili nekoliko "zicera".

Poslije 20 minuta igre, najefikasniji su bili Milosavljević sa 12, Bogdanović sa osam i Dalo sa šest poena, odnosno Džons i Bošnjak sa po sedam.

Hercegovci su "otvorili" drugo poluvrijeme trojkom Bošnjaka i košem Kolsa (promašio dodatno slobodno bacanje), a to što su smanjili na 30:39 bio je njihov posljednji trzaj. Stigao je munjeviti odgovor, u vidu serije od 11:0, uključujući trojke Lovernja, Bogdanovića i Vestermana - 50:30!

Vujoševićev tim imao je do kraja meča određene oscilacije, ali su angažman i ozbiljnost sve vrijeme bili prisutni.

Maksimalnu prednost šampion je zabilježio u 36. minutu, kada je Đoko Šalić na dodavanje Bogdanovića zakucao za 74:48.

VUJOŠEVIĆ: Tako je, Dragane!
"Mi smo u prošlosti često gubili u Širokom. Ova njihova ekipa je mlađa i 'na papiru' nešto slabija od ranijih, ali razliku u kvalitetu nije bilo lako sa papira prenijeti na teren, naročito poslije našeg poraza od Fenerbahčea. Dragan Milosavljević je povukao ekipu svojim angažovanjem, a nadam se da 'Ti Kej', koji se ušinuo, neće dugo biti van stroja", rekao je trener Partizana NIS.

OSTALI REZULTATI 7. KOLA:

Crvena zvezda Telekom - Cedevita 73:59
Radnički Kragujevac - Budućnost 72:86
Zadar - Igokea 79:80
Solnok - Olimpija 62:71
Cibona - Mega Vizura 98:96 (82:82)
MZT Skoplje - Krka 80:75

TABELA: Partizan 5-1, Zvezda 5-2, Budućnost 5-2, Cedevita 5-2, Cibona 4-3, Igokea 4-3, MZT 3-4, Radnički 3-4, Mega 3-4, Krka 3-4, Solnok 3-4, Široki 2-4, Zadar 2-5, Olimpija 1-6.

PAROVI 8. KOLA: Zadar - MZT, Igokea - Solnok, Budućnost - Olimpija, Krka - Cibona (subota), Cedevita - Radnički, Mega - Široki (nedelja), Partizan - Zvezda (ponedeljak).

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC