• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić: I supruga je Zvezdi rekla da

Supruga je jedan od razloga zašto je Svetislav Pešić na Malom Kalemegdanu. Kari pravi evropsku Zvezdu, ali traži strpljenje.

 Pešić: I supruga je Zvezdi rekla da  Izvor: MONDO

Jedan razlog dolaska u Crvenu zvezdu je novi profesionalni izazov, a drugi moja supruga, izjavio je Svetislav Pešić, novi šef struke crveno-belih, na predstavljanju u prostorijama kluba na Malog Kalemegdanu.

"Supruga se nije protivila mom dolasku u Zvezdu, a kada se ona slaže, sve je lakše", rekao je Pešić i dodao: "Moja motivacija je velika. Želim da napravim tim koji će biti konkurentan ne samo na ovim prostorima, već i u Evropi".

Trofejni trener ocenio je da će predstojeća sezona biti izuzetno značajna za crveno-bele istakavši da se u njoj moraju postaviti temelji velikog kluba.

"Crvena zvezda je nekada bila velikan, ali, na žalost, sada to nije i mi moramo dati ne samo sve od sebe, već i sebe da se stvari postave na svoje mesto", rekao je Pešić i dodao da su mu poznate sve prepreke na teškom putu do cilja koji mu je postavljen.

Pešić je istakao da je još rano za postavljanje konkretnih rezultatskih ciljeva jer u ovom trenutku nemaju ni kompletiran igrački kadar, ni zatvorenu finansijsku konstrukciju za narednu sezonu, ni formiran upravni odbor.

"Igrači koji su mi trenutno na raspolaganju su mladi i ambiciozni. Mislim da će oni tokom sezone jako napredovati i biti mnogo bolji posle godinu dana nego što su sada", izjavio je Pešić.

Prema njegovim rečima, klubu su potrebni iskusni košarakaši koji individualnim kvalitetom mogu da reše značajne utakmice i koji treba da "povuku" mlade igrače da budu još bolji.

Na Mali Kalemegdan je već stigao trio Marko Kešelj, Igor Štimac i Marko Marinović, a Pešić je najavio još dva pojačanja.

Na pitanje na kojima pozicijama su pojačanja potrebna, Kari je u svom stilu odgovorio: "Na svim. Volim da kažem da nam treba igrač koji može da nam pomogne, a ne da ih delim po pozicijama".

"U angažovanju adekvatnih pojačanja imaćemo velikih problema, s obzirom da nam finansijska sredstva nisu baš jača strana. Medjutim, nastojaćemo da sastavimo kvalitetan tim, konkurentan ne samo u domaćim takmicenjima", rekao je Pešić i pozvao navijače da imaju strpljenja i pomognu voljenom klubu.

Jedan od članova komisije koja je uspešno okončala pregovore sa Pešićem, predsednik SD Crvena zvezda Slobodan Vučićević, podsetio je da je telo čiji je član u proteklom periodu pronašlo generalnog sponzora kluba za narednu sezonu, nabavilo novac koji je bio urgentno potreban za funkcionisanje kluba i angažovalo nekoliko pojačanja.

"Naš sledeći zadatak je priprema izborne skupštine Crvene zvezde koja će biti održana do kraja septembra", rekao je Vučićević, dodajući da u ovom trenutku postoji nekoliko kandidata za čelnu funkciju kluba čiji profil u potpunosti odgovara zahtevima tog posla.

"Predsednik Crvene zvezde mora da bude jaka i kredibilna ličnost dokazanih organizacionih sposobnosti", zaključio je Vučićević.

Predstavljanju novog trenera prisustvovali su i generalni menadžer crveno-belih Milan Opačić, kao i preostala dvojica članova tročlane komisije Božidar Maljković i Zoran Drakulić.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC