• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Zvezda "izgubila" pobjedu u Skoplju

Crvena zvezda Telekom poražena od MZT-a u Skoplju 58:65. Greške i silne izgubljene lopte odvele crveno-bijele u poraz.

 ABA: Zvezda "izgubila" pobjedu u Skoplju Izvor: MONDO

Zvezda je u Makedoniji odigrala jednu od najlošijih utakmica ove sezone u ABA ligi, ali je uprkos blijedom izdanju mogla do trijumfa. Tragičar je bio Čarls Dženkins, koji je vrlo lako mogao da bude i junak...

Amerikanac je sjajnim prodorom donio izjednačenje minut prije kraja 58:58, ali je onda, poslije izgubljene lopte gostiju, u kontri "tri na jedan", šutnuo trojku i promašio.

MZT je vezao sedam poena i zasluženo pobijedio 65:58 (18:17, 18:11, 13:18, 16:12).

Zvezda je na prvom mjestu sa skorom 9-3, ali poslije 12. kola možda ne bude usamljena na liderskom mjestu, jer Partizan u Pioniru dočekuje Budućnost i trijumf mu donosi isti skor kao i "vječitom rivalu".

Košarkaši Zvezde očigledno nisu uspjeli da se oporave od utakmice u četvrtak, kada su u Kombank areni sjajnom igrom i velikom borbenošću porazili Laboral Kuću u Evroligi. Kao posljedica te potrošenosti uslijedio je poraz u Skoplju.

Crveno-bijeli nisu prikazali ni djelić čvrstine koja ih je krasila u većem dijelu sezene. Takođe, primjetan je bio i veliki pad koncentracije, a u prilog tome ide i podatak da su gosti izgubili čak 18 lopti.

Najefikasniji u redovima Zvezde bio je Demarkus Nelson sa 13 poena, Raško Katić je ubacio 12, a Dženkins 11. Boban Marjanović na parketu je proveo tek nešto više od devet minuta i to uglavnom u drugoj četvrti, baš u trenucima kada se domaćin rezultatski "odlijepio". Zanimljiv je i podatak da je Radonjićev tim za svih 40 minuta zabilježio samo šest asistencija, dok je MZT imao 17 dodavanja za koš.

Skopljanci su poslije tri vezana poraza sa novim trenerom Zoranom Martićem upisali prvu pobjedu.

Iako su u trećoj i četvrtoj dionici oba puta bili po četiri minuta bez pogotka, košarkaši MZT-a uspijevali su da se "pokrenu" , vrate u igru i na kraju da zasluženo slave.

Sjajnu rolu pružio je Kejd Dejvis. Amerikanac je pogađao kada je bilo najpotrebnije, a meč je završio sa 19 poena.

Prvak Makedonije dobio je prvo poluvreme 36:28, ali je Zvezda odmah na početku drugog dijela napravila seriju 7:0. Nelson je u 28. minutu donio izjednačenje 41:41, a Dženkins na početku posljednje dionice pogađa trojku za vođstvo Zvezde 52:49, prvo još od početka meča. Simonović je u sljedećem napadu napravio korake pri zakucavanju, a samim tim propala je prilika da Beograđani odu na "plus pet".

MZT je izdržao te nalete, iskoristio svaku grešku protivnika, i pred 5.300 gledalaca u dvorani Boris Trajkovski upisao peti trijumf u ABA ligi ove sezone.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC