• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Partizan "iskopao" pobjedu!

Crno-bijeli savladali Budućnost u teškoj utakmici i vratili se na diobu prvog mjesta - 72:65 (16:12, 19:21, 19:22, 18:10).

 ABA: Partizan "iskopao" pobjedu! Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana i Budućnosti u Pioniru su odigrali posljednji meč 12. kola, u kome su crno-bijeli tražili pobjedu za povratak na čelo tabele, a Podgoričani za potpuni priključak u borbi za plasman na Fajnal for.

I prevagnuli su crno-bijeli! Kvalitetom, ali prije svega "rudarskim" angažmanom u odbrani.

Budućnost se odlično držala na parketu potencijalnog učesnika Top 16 faze Evrolige, ali poslije slobodnih bacanja Dželila Akindelea za 68:65 nije poentirala u posljednjih 2:08 minuta.

Odluka je pala poslije promašenog "zicera" Čedomira Vitkovca i zakucavanja Žofrija Lovernja na asistenciju Bogdana Bogdanovića, tačno minut prije kraja (70:65).

Akindele je promašio oba slobodna bacanja, nakon čega je goste moglo da spasi samo čudo, koje se nije dogodilo.

Zahvaljujući porazu Crvene zvezde Telekom u Skoplju, beogradski timovi opet su zajedno lideri ABA lige sa skorom 9-3.

Prate ih Cibona, Cedevita i Igokea sa po 8-4, Budućnost (7-5) je šesta, a debitant, Mega Vizura (6-6), sedma.

Na crno-bijelima je u nedjelju popodne bio vidljiv umor od utakmice u Istanbulu i velike pobjede nad Fenerbahčeom. Igrači Budućnosti su djelovali mnogo svežije i možda bi i trijumfovali da je mogao da im pomogne vrsni plejmejker Aleksandar Ćapin.

Njegovo odsustvo primoralo je trenera gostiju Jovovića da organizaciju igre pored mladog Ivanovića, povjeri i "dvojkama" Mihailoviću i Aleksi Popoviću, što je Partizanu svakako olakšalo posao.

Najefikasniji je sa 16 poena bio Tarens Kinzi, dok su po 15 ubacili Žofri Lovernj i Dragan Milosavljević - kapiten čak 13 u drugom poluvremenu.

Dejan Musli dodao je 10 poena, bez promašaja, a prilično iscrpljeni Bogdan Bogdanović svih šest u drugih 20 minuta, uz pet skokova, četiri asistencije i podnošljive tri izgubljene lopte.

Na drugoj strani je Sead Šehović dao 15, a Mihailović i Akindele po 13.

Iako je Partizan poveo sa 6:0 i držao goste bez poena četiri i po minuta, utakmica je bila krajnje ujednačena, sa čestim smjenjivanjem u vođstvu počev od 12. minuta, kada je prednost prvi put prešla na stranu "đetića" (18:19).

Crno-bijeli su na prvu trojku čekali sve do 29. minuta, kada je pogodio, pa ubrzo još jednom, Milosavljević. Trojke su bile veoma ozbiljno oružje Podgoričana, gdje je prednjačio Šehović.

Mihailović je pogotkom iza linije 6,75 metara pripremio teren za posljednje vođstvo Budućnosti (54:55 na kraju treće četvrtine), a Popović u 35. minutu obezbijedio posljednji rezultatski priključak, trojkom za 61:60.

Crno-bijeli su reagovali serijom od 6:0 (67:60) i potom u finišu pokazali više čvrstine u odbrani i kvaliteta u napadu, zahvaljujući čemu su izbjegli drugi uzastopni poraz u ABA ligi.

Predstoji im meč odluke u A grupi Evrolige, u četvrtak protiv CSKA, u koji će ući ne baš sa punim arsenalom oružja, ali psihološki u veoma dobrom momentu...

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC