• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić za MONDO: Dešava se... ali prvi smo

Trener Crvene zvezde Telekom kaže da je na utakmici u Skoplju bio vidljiv nedostatak energije kod igrača, ali da je i to moralo da se desi.

 Radonjić za MONDO: Dešava se... ali prvi smo Izvor: MONDO

Crvena zvezda Telekom doživjela je treći poraz u sezoni na gostovanju u Skoplju ekipi MZT-a rezultatom 58:65.

Opšti je utisak da su crveno – bijeli odigrali ispod svojih mogućnosti što je domaćinu, koji je pritjeran uz zid serijom neuspjeha, pomoglo da uz vrlo agresivnu igru dođe do trijumfa.

Dan poslije još jednog putovanja, trener Zvezde Dejan Radonjić dao je igračima odmor, ali samo do popodnevnog treninga, a u razgovoru za MONDO kaže da nije zadovoljan ishodom i igrom u Skoplju.

"Nismo odigrali na nivou naših mogućnosti, ali bilo je očekivano da odigramo neku utakmicu i ovako. Dešava se, ali ipak je najvažnije da smo prvi na tabeli, što nam je i cilj".

Radonjić ističe da je za Zvezdom jako težak period igranja mečeva u jakom ritmu u Evroligi i ABA ligi (sedam gostovanja u dvanaest utakmica, i skor od 9-3) i da je potrošnja igrača izuzetno velika. On dodaje da su ovakve oscilacije prirodne za timove koji igraju jaka evropska takmičenja, ne samo u za klubove u ABA ligi.

"Posebno je to izraženo od trenutka kada nam se povrijedio Luka Mitrović koji je postao važan faktor u našoj igri", ističe trener Zvezde i dodaje da je od prvog minuta utakmice u Skoplju bilo evidentan nedostatak energije u igri njegovog tima.

"Pokušali smo da se mobilišemo u drugom dijelu i bilo je bolje u odbrani ali u nekoliko navrata kada smo mogli da steknemo prednost, desilo se par grešaka i loših odluka".

Čini se da je brzoplet šut za tri poena Čarlsa Dženkinsa u jednoj kontri na samom kraju meča bio jedan od presudnih momenata?

"Jeste, ali kada je Čarls u pitanju, njegovo iskustvo je nešto čime moramo da se bavimo tokom sezone. Njegovi košarkaški i ljudski kvaliteti su nesproni i to će sve ići u dobrom pravcu. To je između ostalog njegov karakter. On ima to pobjedničko u sebi i preuzimao je tokom utakmice na sebe odgovornost, ali siguran sam da će iskusnije rješavati te situacije u nastavku sezone", kaže Radonjić.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Telekom kaže da klub intezivno traži pojačanje na poziciji četiri.

"Preko nam je potrebno da osvježimo redove i nađemo igrača na poziciji i što prije dovedemo četvorku, jer ritam mečeva ostaje na svaka tri dana".

Upitan ima li naznaka da je neki igrač blizu Zvezde, Radonjić odgovara:

"Za sada nema, ali smo aktivno na tržištu, iako je ponuda igrača u ovom periodu sezone jako mala".

Crvena zvezda već za dva dana putuje u Litvaniju gdje želi četvrtom pobjedom u sezoni da se oprosti od Evrolige, a onda je za vikend čeka veliki derbi ABA lige u hali Pionir sa zagrebačkom Cibonom.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC