• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tepić: Ovo je prava stvar

Povratnik u Partizan nada se što skorijem debiju i da će "ni kriv, ni dužan" igrati Top 16 fazu Evrolige.

 Tepić: Ovo je prava stvar Izvor: MONDO

Milenko Tepić po drugi put u crno-bijelom!

Ljeta 2006. stigao je iz Vojvodine, kao najtrofejniji mladi srpski igrač, uz Miloša Teodosića, a vraća se sedam i po godina kasnije, neplanirano i prilično neočekivano.

Tepić (26 godina, 202 cm) je sporazumno prekinuo saradnju sa Lijetuvos Ritasom i prvi put u karijeri promijenio sredinu usred sezone.

"Da nije ispalo ovako sa Partizanom, vjerovatno to ne bih ni sada uradio. Nemam dilemu da je ovo prava stvar i zaista sam srećan što sam se vratio. Dolazim u klub koji volim, znam šta da očekujem i mislim da će zbog toga biti kraći period mog prilagođavanja", rekao je dugogodišnji reprezentativac Srbije po slijetanju na aerodrom "Nikola Tesla".

Kakav je osjećaj ponovo biti u Beogradu i u Partizanu?

"Ima svega. I uzbuđenja i čudno mi je... Dosta razmišljam kako će sve to izgledati. Najbolje je da idemo korak po korak. Za sada sam zadovoljan što sam tu i nadam se da ćemo i Partizan i ja imati koristi".

Kako vidiš trenutak u kome se tim nalazi?

"U Evroligi su momci uradili veliku stvar sa dvije vezane pobjede i sada se svi nadamo da će rezultati posljednjeg kola ići Partizanu na ruku. Ako sve bude u redu, postaću možda i jedini igrač u Evropi, koji će se ni kriv, ni dužan, naći u Top 16 fazi. Što se tiče ABA lige, ona je jako važna, ove sezone i jako ujednačena. Tu nam je cilj da se plasiramo na Fajnal for, a tamo da izborimo novi nastup u Evroligi".

Znaš li kakvu ćeš ulogu imati?

"Načelni dogovor o povratku smo postigli prije dvije nedjelje, ali sam morao da odigram još četiri utakmice za Ritas, dok se ne oporavi Omar Kuk. U takvoj situaciji sam ionako bio mentalno odsutan, pa nisam htio da to produbljujem još više razmišljajući o Partizanu. Šta god ekipi bude potrebno, kako god Dule bude razmišljao, tu sam".

U Lijetuvosu si poslije dužeg vremena ponovo igrao plejmejkera. Koliko ti "leži" ta pozicija?

"Nije bilo tako planirano, ali kako se tim formirao, sa dosta dobrih litvanskih igrača na bekovskim pozicijama, trener Bauerman me je pomjerio isključivo na 'jedinicu', kako bih tu došao do neke ozbiljnije minutaže. Mislim da sam vremenom stekao rutinu i da mogu sasvim pristojno da odigram na toj poziciji".

Da li su ti u inostranstvu nedostajali Vujoševićevi "pakleni" treninzi? Kako se radilo u Panatinaikosu, Kahasolu, Ritasu?

"To svuda zavisi od trenera, od ukupne situacije u ekipi, godina igrača, ritma igranja utakmica... U Partizanu uvijek ima mnogo mladih igrača i da bi se napredovalo, normalno, mora jače da se trenira. Ali, neću da kažem da se u drugim klubovima radi slabo, naprotiv".

Kada očekuješ da ćeš debitovati?

"Nadam se što prije".

Poznaješ li Bogdana Bogdanovića?

"Samo na 'ćao-ćao', nismo nikada igrali zajedno".

Pokazao je da može uspješno da "pokrije" više pozicija, kao i ti.

"Nažalost, nisam mnogo gledao kako igra, jer sam sa Ritasom u VTB ligi gostovao osam puta u devet kola, dok smo evroligaške utakmice često igrali istovremeno sa Partizanom. O Bogdanu sam čuo samo najljepše i vjerujem da će tako nastaviti".

Tepić je za tri sezone u Partizanu osvojio isto toliko trofeja Jadranske lige i domaćeg prvenstva, dok mu je Kup Koraća izmakao samo jednom. U Evroligi su dva puta prolazili među osam najboljih, a jednom "samo" među 16.

Navijači svakako žele da se ta serija uspjeha ne prekine.

(Ivan Bogunović, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC