• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević uskoro na klupi Srbije

Proslavljeni reprezentativac polovinom januara i zvanično bi trebalo da preuzme košarkašku reprezentaciju Srbije i naslijedi Dušana Ivkovića.

 Đorđević uskoro na klupi Srbije Izvor: MONDO

Aleksandar Đorđević novi je selektor košarkaške reprezentacije Srbije.

Iako u Košarkaškom savezu Srbije ćute o tome, "Sport" prenosi da je dogovor postignut, a da je zvanična promocija prolongirana zbog finansijskih detalja.

Naime, zastoj je nastao zbog "težine" ugovora, koji je sa početnih 200.000 evra "srozan" na duplo nižu sumu, s obzirom na tešku materijalnu situaciju u KSS.

Bivši reprezentativac zvanično bi trebalo da bude promovisan polovinom januara 2014. godine, kada Upravni odbor i Skupština to aminuju.

Đorđević će sjediti na klupi reprezentacije Srbije u naredne dvije godine, a prvi asistent trebalo bi da mu bude Jovica Antonić.

Njih dvojica predvodiće "orlove" na Svjetskom prvenstvu u Španiji naredne godine, a prije toga "Sale nacionale" bi sa Dejanom Bodirogom, potpredsjednikom KSS zaduženim za mušku košarku, i generalnim sekretarom KSS Andrejom Kleutom, trebalo da prisustvuje žrijebu na Mundobasket 3. februara.

Aleksandar Đorđević, koji u bogatoj riznici trofeja ima zlatne medalje sa Svjetskog prvenstva 1998. i evropskih šampionata 1991, 1995. i 1997. godine, kao i srebro sa Olimpijskih igara 1996. i bronzu sa EP 1987. godine, tako će na klupi zamijeniti legendarnog stručnjaka Dušana Ivkovića, koji je poslije Eurobasketa u Sloveniji krajem septembra napustio kormilo reprezentacije.

Đorđević je u priči oko preuzimanja selektorskog mjesta bio prvi put još 2007. godine, kada je nacionalna selekcija doživela debakl na EP u Španiji pod vođstvom Zorana Slavnića, završivši takmičenje poslije prve faze, ali je tada vođenje "orlova" povjereno Ivkoviću. Pet i po godina kasnije ta zamisao konačno je realizovana i uskoro će biti i ozvaničena.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC