• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Prangijaš Džo Džonson

Igrač Bruklina pogodio 10 trojki iz 14 pokušaja i sigurno vodio ekipu do pobjede protiv Filadelfije (130:94). Teletović prvi put starter.

 NBA: Prangijaš Džo Džonson Izvor: MONDO

Siksersima će još dugo poslije meča u Njujorku odzvanjati u ušima ime Džoa Džonsona. Jer upravo je taj momak "namjestio ruku" u noći između ponedjeljka i utorka i zatrpao im koš.

Zabilježio je 37 poena, uz sedam skokova i pet asistencije, ali je rivalu dao čak 10 trojki iz 14 pokušaja i to za 30 minuta provedenih na parketu.

"Moji saigrači su me sve vrijeme podržavali - kad uhvatiš loptu, šutni je", rekao je Džonson, koji je u trećoj četvrtini "ubo" nevjerovatnih osam trojki iz deset pokušaja i u toj dionici upisao 29 poena, rekordnih u karijeri.

Džonson je tako postigao rekord sezone, a veliko je pitanje da li bi srušio najbolji rezultat lige da nije napustio parket u posljednjoj četvrtini. Taj rekord drže Kobi Brajant i Donjel Maršal koji su u karijeri na jednom meču zabeležili 12 uspješnih šuteva za tri poena.

"Pitao sam ga i on je želio da izađe iz igre. Dakle, odradio je svoj dio posla. Jer ja nisam od trenera koji će izvesti sa terena igrača dok je još vruć", izjavio je trener Bruklina Džejson Kid poslije meča.

Osim sjajnog Džonsona briljirao je cijelio tim Netsa u šutu iz daljine, budući da su ubacili ukupno 21 trojku iz 35 pokušaja, što je rekord tima.

Od te 21 trojke, dvije je ubacio Mirza Teletović, koji je prvi put otkako je došao u NBA imao ulogu startera.

Najbolji bh. košarkaš proveo je na terenu 26 minuta i upisao 11 poena i pet skokova.

Na drugoj strani u ekipi Filadelfije istakao se Džejms Anderson sa 17 poena, uz po tri skoka i asistencije.

Detroit je uspio nešto što nijedan tim nije ove sezone - srušio je Indijanu kod kuće. Pistonsi su nanijeli Pejsersima prvi poraz pred domaćom publikom poslije 11 trijumfa u nizu - 101:96.

Detroit (skor 12-14) je u Indijanapolisu odigrao gotovo perfektno, a posebnu prevagu ostvario je u skoku - 55:40, od čega su gosti upisali 20, a domaći svega devet ofanzivnih skokova.

Kod Detroita, koji je nastupao bez Čonsija Bilapsa, najbolji je bio Džoš Smit sa 30 poena i sedam uhvaćenih lopti, dok je Indijanu, kojoj je to bio tek četvrti poraz ove sezone poslije 20 pobjeda, predvodio Lens Stefenson sa rekordom karijere - 23 poena, uz sedam skokova i šest asistencija.

REZULTATI

Indijana - Detroit 96:101
Atlanta - LA Lejkers 114:100
Boston - Minesota 101:97
Majami - Juta 117:94
Bruklin - Filadelfija 130:94
Njujork - Vašington 101:102
Čikago - Orlando 82:83
LA Klipers - San Antonio 115:92

(MONDO, Foto: Beta/AP/Seth Wenig )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC