• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Kad je teško - Mesina

Trener Partizana rekao da je CSKA favorit u duelu 10. kola EL, a onda ironično dodao da se nada kako će trener Moskovljana "pustiti" crno-bele.

 Vujošević: Kad je teško - Mesina Izvor: MONDO

Partizan u četvrtak dočekuje u Pioniru ekipu CSKA u 10. meču Evrolige. Pobjeda nad Moskovljanima obezbijedila bi crno-bijelima plasman u Top 16 fazu.

Duško Vujošević istakao je da je CSKA favorit u tom meču.

"Znam da će Pionir biti prepun. Svi će biti tu sa velikim željima i očekivanja, te želje su zajedniče igrača, kluba i publike. Realno govoreći, favorit je ekipa CSKA"
, izjavio je Vujošević, a onda ironično dodao:

"Nama ostaje nada da će Mesina da nas pusti. Jer, kad je teško - Mesina", rekao je Vujošević sa jasnom aluzijom na spekulacije da je trener Fenerbahčea Željko Obradović u prethodnom kolu pustio svoj nekadašnji klub da pobijedi u Istanbulu.

On je dodao da je svima jasno šta crno-bijelima donosi duel protiv CSKA, ekipe u koju je uloženo skoro 60 miliona evra i srazmjerno tome imaju visoke ambicije.

"Zadovoljni smo što u posljednje kolo ulazimo sa šansom da pobjedom dođemo do Top 16 faze. To je veliki kapital za ovaj tim, ako hoćeš da budeš šampion, moraš da trčiš sa šampionima", istakao je Vujošević.

On je dodao i da je prag očekivanja povećan, što možda nije realno.

"Odigrali smo izvanrednu utakmicu u Istanbulu, a da bi bila tako lijepa potrebna su dva velika protivnika i to se i desilo u Turskoj. Prag očekivanja se povećava, a to možda i nije realno. Prošle godine sam rekao da imam možda najtalentovaniji ekipu ikada, a ljudi su to prihvatili sa nevjericom. Sada iz tog tima nema Lučića, Bertansa i Vestermana, jasno je onda kakve su mogućnosti tog tima",
dodao je trener Partizana.

Vujošević je dodao da njegovoj ekipi ne manjka motiva i želja za pobjedom.

"Uvijek je vrlo važan faktor spremnost za borbu i želja za pobjedom. Ne kažem da je nema kod rivala, ali je možda kod nas veća nego na drugoj strani".

Strateg crno-bijelih dodao je da se Bogdan Bogdanović, koji je posljednji duel protiv Budućnosti igrao pod injekcijama, oporavio i da će igrati u četvrtak.

"On će moći da igra. Imali smo dan pauze i svi su to iskoristili da odu na terapiju. On se dobro oporavio", dodao je Vujošević i rekao da neće mnogo razmišljati o meču Nanter - Fenerbahče, uprkos tome što bi pobjeda turskog tima u Francuskoj, bez obzira na ishod u Pioniru značila i prolaz crno-bijelih u Top 16 fazu.

Amerikanac Terens Kinzi istakao je da očekuje tešku i neizvjesnu utakmicu, ali i da se nada pobjedi.

"Sjetimo se ubjedljivog poraza u Moskvi, ali više od tog gubitka smeta mi što smo tada ostali bez Lea Vestermana, koji se povrijedio. Moramo da pobijedimo, pa makar i sa jednim poenom razlike".


Utakmica 10. kola A grupe Evrolige između Partizana i CSKA igra se u četvrtak od 20.45 sati u dvorani Pionir.

Podrška selektoru

Duško Vujošević zamoljen je da prokomentariše izbor Saše Đorđevića za selektora Srbije. "Ko god bude izabran na to mjesto imaće moju punu podršku i podršku cijelog Partizana, kao kluba koji je dao najviše reprezentativaca. Ja sam imao jedno ružno iskustvo svojevremeno i da me je neko zvao i pitao sada, razmislio bih o tome, ali pitanje je do čega bi to razmišljanje dovelo. Svjestan sam svoje pozicije, da me navijači Partizana mnogo vole, a navijače Zvezde mnogo ne vole", naglasio je Vujošević.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC