• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EK: Zvezdi poslije drame došao Bilbao!

Osim Nižnijeg Novgoroda, sa crveno-bijelima će u Last 32 fazi Evrokupa (7. januar - 19. februar) igrati Bilbao i Panionios.

 EK: Zvezdi poslije drame došao Bilbao! Izvor: MONDO

Bukvalno do posljednjeg sekunda utakmice Bilbao - Oldenburg nije se znalo ko će biti posljednji učesnik L grupe druge faze Evrokupa, u koju su još prošle nedjelje smješteni Crvena zvezda Telekom i ruski predstavnik Nižniji Novgorod!

Bilbau je za treće mjesto bila neophodna pobjeda od pet poena razlike, Oldenburg bi bio treći u slučaju poraza do četiri poena razlike, a pobjeda njemačkog tima je na treću poziciju - i Zvezdi "na noge" - slala Cedevitu.

Posljednja varijanta otpala je kada je Bilbao od 83:83 u 40. minutu prešao u vođstvo 88:83. Oldenburg je potom iskoristio jedno slobodno bacanje i sve se rješavalo u posljednjem napadu domaćeg sastava.

Koš za prolaz dalje postigao je veteran Aleks Mumbru.

On je tom prilikom i fauliran, sekund prije kraja promašio je dodatno bacanje i gosti nisu imali vremena da upute još jedan šut - 90:84!

Bilbao će sa Mumbruom, Raulom Lopezom, Grimauom, Ervelom, Dairisom Bertansom i Markotom sigurno biti najatraktivniji rival crveno-bijelih u Last 32 fazi.

Ranije se u L grupu "ubacio" i Panionios, tako što je Bešiktaš savladao Radnički i zauzeo prvo mjesto. Grci su automatski "overili" drugu poziciju, a Kragujevčani ostali treći.

Oni će od 7. januara do 19. februara igrati po dvostrukom bod-sistemu protiv Strazbura, berlinske Albe (trener Saša Obradović) i ukrajinskog Himika.

Plasman u osminu finala obezbijediće po dvije najbolje ekipe iz osam novoformiranih grupa.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC