• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Direktor Zvezde o Evrokupu: Jaka grupa

Davor Ristović smatra da su crveno-bijeli u Evrokupu dobili respektabilne i atraktivne rivale, ali da njegov tim želi plasman u osminu finala.

 Direktor Zvezde o Evrokupu: Jaka grupa Izvor: MONDO

Košarkaši Crvene zvezde Telekom igraće u L grupi druge faze Evrokupa, a protivnici će im biti Nižnji Novgorod, Bilbao i Panionios.

Direktor crveno-bijelih Davor Ristović konstatovao je da je Zvezda dobila jaku grupu.

"Mislim da nam je grupa atraktivna, da su protivnici jaki i da će sigurno izazvati pažnju i privući navijače", rekao je Ristović.

"Ponovilo nam se nešto slično kao i u žrijebu za Evroligu gdje smo iz četvrtog šešira dobili najkvalitetnijeg mogućeg rivala, Lokomotivu Kuban. Bilbao je jedna od najjačih ekipa koja je prvu fazu takmičenja završila na trećem mjestu. Oni posljednjih nekoliko godina bilježe sjajne rezultate na evro sceni. Prije dvije godine bili su učesnici četvrtfinala Evrolige, a prošle sezone igrali su u finalu Evrokupa. O ozbiljnosti njihove organizacije govori i podatak da su u oktobru ove godine bili domaćini u prijateljskoj utakmici sa NBA ligašem Filadelfijom. Imaju veliki broj iskusnih igrača, reprezentativce Španije, Hrvatske i Letonije i zaslužuju ogroman respekt", istakao je direktor Zvezde.

On je zatim analizirao i ostale rivale, Nižnji Novgorod koji je ubjedljivo osvojio prvo mjesto u F grupi ispred ukrajinskog Himika i Ankare, sa skorom 8-2, kao i Panionios, koji ima iskusne igrače.

"Od svih ekipa koje čine L grupu Nižnji je prvi obezbijedio prolaz dalje što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Ono što će svakako biti otežavajuća okolnost je teško putovanje u Rusiju dugo preko dvije i po hiljade kilometara. Za rivala smo dobili i Panionios koji ove sezone igra veoma dobro. Trenutno zauzimaju treće mjesto u grčkom šampionatu, odmah iza neprikosnovenih Olimpijakosa i Panatinaikosa. Imaju dobar tim koji predstavlja spoj iskusnih grških igrača i američkih internacionalaca", dodao je Ristović.

On je istakao da Zvezda ima velike ambicije u Evrokupu i da će do početka takmičenja, 7. januara, crveno-bijeli pokušati da se što bolje spreme kroz ABA ligu.

"Do prvog duela u Evrokupu osim meča sa Lijetuvos Ritasom imamo i tri utakmice u ABA ligi na svom terenu. Potrudićemo se da se što bolje pripremimo, a naše ambicije su da prođemo u osminu finala i pokušamo da doguramo što dalje", rekao je Ristović i dodao da bi u ponedjeljak trebalo da bude poznat raspored utakmica Evrokupa.

Plasman u osminu finala Evrokupa izboriće po dva prvoplasirana tima iz svake grupe.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC