• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Partizan u Top 16!

Šampion Srbije se plasirao u drugu fazu Evrolige! Iako je izgubio od CSKA 62:73, pomogao mu je Fenerbahče, pobjedom nad Nanterom 95:74!

  EL: Partizan u Top 16! Izvor: MONDO

Poslije dvije godine pauze, košarkaši Partizana ponovo će biti učesnici Top 16 faze Evrolige!

Iako su izgubili od CSKA u "Pioniru" 62:73, Fenerbahče je u Parizu pobijedio Nanter 95:76 i tako spriječio šampiona Francuske da se domogne četvrtog mjesta Grupe A!

Sa te pozicije u drugu fazu odlazi Partizan, a za sada je poznato da će mu rivali biti Real, Makabi, CSKA, Galatasaraj i Žalgiris!

Crno-bijeli će do 2. januara i početka druge faze imati vremena da se odmore, ozdrave (Musli i Bogdanović) i, ojačani Milenkom Tepićem, nastave ovosezonsku evroligašku epizodu.

Tim Duška Vujoševića imao je i u četvrtak uveče veliku želju da pred krcatim "Pionirom" pobijedi i sam riješi pitanje svog plasmana. Ipak, nasuprot sebi imao je kvalitetnijeg i veoma motivisanog rivala, koji je vodio od početka druge četvrtine do kraja.

PARTIZAN - CSKA 62:73 (19:20, 17:23, 13:16, 13:14)

Najefikasniji igrač utakmice bio je Dragan Milosavljević, sa 17 poena i trojkom sa svoje polovine u posljednjim trenucima prve četvrtine.

U pobjedničkom timu najraspoloženiji je bio Saša Kaun sa 12 (4 sk), a efikasni su bili i Vitalij Fridzon, Nenad Krstić, Soni Vims (svi po 11) i Miloš Teodosić, sa deset poena i sedam asistencija.

Iako su u skoro svim statističkim parametrima dva tima bila manje-više izjednačena, "armejci" su imali duplo više asistencija (22:11), čemu je u velikoj mjeri doprinijela dobra igra srpskog plejmejkera.

Crno-bijeli su bili precizniji u šutu za tri poena (6/16 naspram 6/21), imali samo jedan skok manje od Moskovljana (30-31), ali i četiri izgubljene lopte više (17-13).

Partizan je imao dvije velike prilike da u drugom poluvremenu izjednači ili bar stekne prednost, ali je obje brzo ispustio. Najprije je u trećoj četvrtini Dejan Musli promašio slobodno bacanje pri rezultatu 49:50, a potom su, na startu završne dionice, "armejci" na trojku Milosavljevića za 56:59 odgovorili vezanim poenima za 63:56.

Ime pobjednika meča ubrzo je postalo izvjesno, ali se rezultat večerašnjeg meča u "Pioniru" neće dugo pamtiti, zahvaljujući uspjehu Fenera u Parizu:

NANTER - FENERBAHČE 76:95 (21:27, 20:24, 18:22, 17:22)

Tim Željka Obradovića nije sebi dozvolio da izgubi i drugi evroligaški meč u nizu, pa se, poslije poraza od Partizana, oprostio pobjedom od Evrolige. Pobjedom od ogromnog značaja i za crno-bijele.

U timu iz Istanbula prednjačili su Bojan Bogdanović sa 20 poena i Bo Mekejleb sa 14 i Luka Žorić sa 14. Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica ubacio je 10, uz pet skokova i tri asistencije!

PROČITAJTE TOK MEČA U PIONIRU:

- PRVA ČETVRTINA -

Meč je počeo sa šest uzastopnih poena Saše Kauna, na šta su crno-bijeli odgovorili vođstvom 8:6... Velika borba, još veća buka!

Prva prednost domaćih nije zaustavila goste. Brzom igrom i insistiranjem na završnici akcija u ranoj fazi napada, poveli su 12:8, serijom 6:0. Kapiten Partizana Dragan Milosavljević igra snažnu odbranu na Teodosiću.

Na teren je prvi put večeras istrčao i Nenad Krstić i upisao se lakim poenom, za 14:8.

Milosavljević je večeras inspirisan! Pored velike energije u odbrani, nalazi snage da i u napadu preuzme odgovornost. Pogodio je dvije od tri trojke, za 16:18.

Kada je Krstić pogodio za 20:16, činilo se da će to biti rezultat na kraju prve dionice, ali onda je kapiten crno-bijelih uzeo loptu u ruke i pogodio koš preko tri četvrtine terena!

VIDEO


* Istovremeno, Fenerbahče je poveo u Parizu protiv Nantera 12:9!

- DRUGA ČETVRTINA -

Kao i na kraju prve četvrtine, crno-bijeli su drugu počeli trojkom, Bogdana Bogdanovića iz driblinga. Ipak, "armejci" se još drže, pa su izjednačili, pa poveli 23:22, 25:24, 27:24.

Međutim, Žofri Lovernj je pogotkom poslije faula u 15. minutu ponovo izjednačio, na 27:27.

* Fener vodi u Parizu protiv Nantera 21:18.

Poslije nekoliko minuta pre koša, Kajl Hajns doveo je CSKA u vođstvo 31:27, na šta je Dejan Musli odgovorio brzim košem za 29:31.

Žo Lovernj sjajno je zakucao uz asistenciju Muslija za 31:33, na šta je Teodosić odgovorio trojkom, pa dvojkom za 38:33.

Saša Kaun je minut i po prije poluvremena zaradio treću ličnu grešku, što bi moglo da olakša posao crno-bijelima pod koševima. Ipak, tu će i dalje biti Kajl Hajns, koji je 60 sekundi prije pauze zakucao na pas Teodosića za 40:34.

Fridzon je potom trojkom postavio najvećih 43:36, 23 sekunde prije odmora. Do odlaska na odmor, crno-bijeli nisu uspjeli da pogode.

- TREĆA ČETVRTINA -

CSKA je raspoložen počeo i drugo poluvreme. Poenima Micova i Vimsa stigao je do maksimalnih 47:36, poslije čega su crno-bijeli uzvratili, trojkom Terensa Kinzija za 41:47!

Mic po mic, Partizan se rezultatski vratio u meč. Tri minuta prije kraja treće četrvtine prišao je protivniku na poen zaostatka (49:50), košem Dejana Muslija uz faul. Međutim, bacanje nije pogodio, kao što ni Kinzi nije pogodio poslije izborene lopte.

Soni Vims potom je kaznio taj promašaj trojkom za 53:49, a "armejci" su do odlaska na pauzu između četvrtina poveli i 59:49.

U Partizanu su tri igrača postigla po 11 poena (Lovernj, Milosavljević i Musli). Među gostima su najefikasniji Krstić i Vims, takođe sa po 11 poena.

* U međuvremenu, u Francuskoj Fenerbahče vodi sa sigurnih 63:49.

- ČETVRTA ČETVRTINA -

Bogdan Bogdanović otvara još jednu četvrtinu svojom trojkom, koju dopunjuje i polaganjem preko Hajnsa, za 54:59! Potom je i Milosavljević iz četvrtog uzastopnog napada pogodio za 56:59! Mesina je tražio tajm-aut!

Nažalost, crno-bijeli su propustili i drugu veliku priliku da bar izjednače. Poenima Fridzona, pa Kauna ponovo su se "odlijepili" na 63:56. Uz veliku potrošnju energije, crno-bijeli ne odustaju od borbe ni uoči posljednjih pet minuta...

Asistencija Teodosića za Micova na isteknu 36. minuta donijela je "armejcima" još jednu trojku i prednost 66:59.

Promašaji na obje strane uveli su utakmicu u posljednja dva minuta. Bogdanović je promašio trojku za "minus" četiri, a već u sljedećem napadu je pogodio Miloš Teodosić (69:59) i razjasnio dilemu oko imena pobjednika.



Uoči meća, prvi su na zagrijavanje izašli gostujući igrači, a potom su, u 20.15, iz tunela istrčali domaći, uz dug i jak aplauz.

Kada je Miloš Teodosić kročio na teren, sa tribina je stigla standardna "porcija" zvižduka, a malo kasnije su stigle i pojedinačne uvrede. "P* ciganska" i jedna koja nije za objavu.

Potom su se na parketu našli i domaći igrači, kao i stručni štab. Trener Vujošević dočekan je skandiranjem: "Uzmi Dule evrotitulu".

Navijači Partizana setili su se adekvatnom pjesmom i prije 13 godina preminulog Harisa Brkića.

Navijačka grupa "Zabranjeni" povela je skandiranje "CSKA", što je prihvaćeno na tribini sa članovima navijačke grupe "Alkatraz".

Podsjetite se šta je trener Partizana Duško Vujošević rekao u najavi utakmice. Takođe, podsjetite se i kolika je gužva vladala pred blagajnama stadiona u Humskoj, uprkos zimi.

(MONDO, foto: MN Press, MONDO/Ivan Bogunović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC