• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milosavljević: Ako nam se otvori...

Kapiten Partizana NIS obećao da će ekipa dati maksimum na svakoj utakmici Top 16 faze, a ne isključuje ni mogućnost borbe za četvrtfinale.

 Milosavljević: Ako nam se otvori... Izvor: MONDO

U svlačionici crno-bijelih poslije meča sa CSKA nije bilo preteranog radovanja, iako je pobedom Fenerbahčea nad Nanterom osiguran plasman u Top 16 fazu.

Velika fizička i emotivna potrošnja, u kombinaciji sa porazom (62:73), nisu dozvolili igračima da odmah "odlijepe" od sreće kao, na primjer, poslije osvajanja titule prvaka u junu, iako je i sada ispunjen veliki cilj.

"Odigrali smo dobro ovu fazu i mislim da smo stvarno zaslužili prolaz. Direktne konkurente smo pobijedili mnogo ubjedljivije nego oni nas, a i uradili smo praktično nemoguće, pobedivši Fenerbahče u Istanbulu", rekao je za MONDO kapiten Partizana Dragan Milosavljević.

Crno-bijeli su u par navrata u drugom poluvremenu bili na ivici prelaska u vođstvo, što bi im možda dalo dodatnu snagu da izdrže do kraja, ali je presudilo to što su od 32. do 39. minuta ubacili samo tri poena.

To su bili koš i dodatno slobodno bacanje Milosavljevića za 59:63, na šta je odgovorio Vladimir Micov, trojkom iz potpuno otvorene pozicije u desnom uglu terena.

"Pokazali smo borbenost i karakter. Nijednog trenutka se nismo predali, ali CSKA spada među najjače ekipe u Evropi i večeras je pružio maksimum. Imamo dosta 'kraću' klupu od njih, pod umorom nam povremeno pada i koncentracija, ali mogu da čestitam saigračima na borbi".

Partizan čeka još 14 jakih utakmica u Evropi, počev od 2. januara, pa sve do 11. aprila.

"To će nam mnogo značiti. Svi smo ovde mladi i željni dokazivanja u Evroligi. Mislim da ćemo kroz nastavak takmičenja napredovati i kao tim i kao pojedinci".

Šta su ciljevi, a šta limiti u grupi sa Realom, Makabijem, CSKA, Galatasarajem, Žalgirisom, Bajernom... Dalje idu četiri najbolja tima.

"Vidjećemo kad počne. Ako nam se otvori... Sigurno ćemo dati maksimum na svakoj utakmici", ne želi Milosavljević da prihvati ulogu autsajdera.

"Grupa mora da bude teška, ali nije nemoguće ni da je prođemo. Znači nam što ćemo biti jači za Tepića, sa njim dobijamo još jednog kvalitetnog igrača u rotaciji spoljne linije".


(Ivan Bogunović/MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC