• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KVALIFIKACIJE: Ciao ragazzi!

Srpski košarkaši definitivno su odstranili Italiju iz trke za direktan plasman na Eurobasket 2009.

 KVALIFIKACIJE: Ciao ragazzi!  Izvor: MONDO

 Do kraja kvalifikacija ostaje samo borba sa Bugarima za prvo mesto.

Dudini "orlovi" u Beogradskoj Areni, pred više od 14.000 gledalaca, ubedljivo su nadigrali "azure" - 72:52 (21:11, 17:16, 20:11, 14:14) i popravili skor na 4-1.

Pobedu manje, a poraz više sada imaju Bugari, koji su u dramatičnoj završnici ispustili priliku u Madjarskoj. Presudio im je plejmejker Marton Fodor trojkom u poslednjoj sekundi - 87:86.

Već sam početak duela u Areni odredio je sudbinu Italijana. Nenad Krstić dominirao je pod oba koša u uvodnim minutima utakmice. Zabeležio je šest poena i pet skokova, od svojih ukupno devet.

Koš je jedanput pogodio Luka Bogdanović, a zatim je van linije 6,25m precizan bio Miloš Vujanić i na semaforu je nakon nešto više od tri minuta igre zasjalo 11:0.

Krstićev faul u napadu, a potom i tehnička greška zaradjena zbog prigovora, vratili su sredinom prvog kvartala na kratko Italijane u život - 13:9, ali to je bilo bukvalno sve što se tiče rezultatske neizvesnosti.

Do odlaska na prvi mini-odmor srpska reprezentacija je ponovo dostigla dvocifrenu prednost (21:11), koju više nije ispustila do kraja. Italijani su definitvno torpedovani u trećoj deonici. Novica Veličković polaganjem u 26. minutu je doneo "orlovima" 20 poena viška (49:29), da bi dva minuta kasnije Vujanić sa linije penala povisio na maksimalnih plus 24 - 58:34.

Kapiten Vujanić bio je najefikasniji u srpskom timu sa 13 poena. Duško Savanović je zabeležio 12, od čega 11 u prvom poluvremenu. Jedini dvocifren na drugoj strani bio je Djuzepe Poeta sa 14 poena.

"Želja za dobrom igrom bila je vidljiva na terenu i ja sam zadovoljan. Bilo je mnogo grešaka, ali to je zato što su svih 12 igrača iz obe ekipe dobijali priliku", rekao je novinarima posle meča selektor Srbije Dušan Ivković.

"Ovo je bila idealna prilika da dam šansu svima. Jako je bitno da imamo kolo pauze, dobijamo vreme da se osvežimo i dodamo neke detalje", naveo je Ivković.

Selektor Italije Karlo Rekalkati rekao je da je Srbija bila bolji rival u svakom pogledu.

"Srbija je odigrala bolje u svim elementima igre, i spolja i pod košem. Krali su nam lopte i davali koševe, bilo je teško igrati", rekao je Rekalkati.

Naredni meč srpski košarkaši igraju za sedam dana u Madjarskoj, a zatim se do kraja kvalifikacija sastaju 17. septembra u Beogradu sa Finskom i tri dana kasnije gostuju u Bugarskoj.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC