• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lovernj: Bodrio sam Partizan iz Valensije

Francuski centar prisjetio se decembra prošle godine i poraza crno-bijelih od Bamberga u meču odluke za plasman u Top 16.

  Lovernj: Bodrio sam Partizan iz Valensije Izvor: MONDO

Vest o dolasku Žofrija Lovernja "procurila" je u srpske medije 27. decembra prošle godine.

Međutim, reprezentativac Francuske otkrio je poslije utakmice sa CSKA da se za selidbu iz Valensije u Beograd pripremao bar dve sedmice prije toga!

Dok je protiv Bamberga igrao meč odluke za plasman u Top 16 (poraz 92:90 poslije produžetka), Partizan je u Španiji imao navijača za koga je u tom trenutku znao malo ko...

"U to vrijeme sam znao da ću vjerovatno nastaviti karijeru u Partizanu, tako da sam u Valensiji sjedio za kompjuterom i navijao da pobijede Bamberg u Njemačkoj. Kako je utakmica odmicala, bio sam sve nervozniji. 'Ajde, 'ajde, let's go...", objašnjavao je Lovernj u Partizanovoj svlačionici.

Želja da u crno-bijelom dresu igra Top 16 ispunila mu se u drugoj sezoni, mada je polovinom prve faze djelovalo da su šanse za uspjeh jako male.

Na kraju ni poraz od CSKA pred 7.500 bučnih navijača u Pioniru nije nanio naročitu štetu.

"Tužan sam zbog poraza i što nismo odigrali bolje, ali i veoma srećan zbog plasmana. CSKA je svake godine među najboljima u Evropi, pokazao nam je koliko će teška biti skoro svaka utakmica u Top 16 fazi", rekao je Francuz i dodao:

"Najvažnije takmičenje za nas je ABA liga, a sve što uradimo u Evroligi je bonus".

MILUTINOV: ŠTO VIŠE POBJEDA, POSEBNO KOD KUĆE



Nikola Milutinov mogao je da bude junak pomenutog meča u Bambergu. U završnici je ubacio neke važne poene, ali je to poslije poraza palo u drugi plan...

"Ove sezone smo imali malo više sreće. Ostao je žal što i tada nismo prošli, koštali su nas porazi u produžecima od CSKA i Barselone, od Bamberga u Pioniru. Ali, počelo je polako da nam se vraća za trud koji ulažemo", blistao je talentovani centar.

Milutinova, Lovernja, Muslija i Gagića u naredna tri i po mjeseca čekaju dueli sa sjajnim, iskusnim centrima - Burusisom, Rejesom, Skorcanitisom, Džejmsom, Mensa-Bonsuom, Brajantom, ponovo sa Krstićem i Kaunom...

"Meni je čast prvo što sam ovako mlad uopšte došao u Partizan, a sada sam sa nepunih 19 godina u situaciji da igram Top 16 fazu Evrolige. To će biti veliko iskustvo za mene i za tim", kaže golobradi Novosađanin.

"Nemamo imperativ da odemo još korak dalje, ali trudićemo se da na svakoj utakmici damo maksimum i ostvarimo što više pobjeda, naročito kod kuće".

Real Madrid nameće se kao najkvalitetniji protivnik. U prvoj fazi ostvario je svih 10 pobjeda, uglavnom sa 20 i više poena razlike.

"Protiv njih će biti najteže, ali tu su i Makabi, CSKA, ekipe koje sigurno imaju ambiciju da odu na Fajnal for. Mi na tim utakmicama nećemo imati šta da izgubimo. Probaćemo svakom jakom protivniku da 'skinemo skalp'".

(Ivan Bogunović - MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC