• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Top 16 "prošaran" srpskim igračima

Srbija će imati i klupskog predstavnika u drugoj fazi Evrolige i još desetak svojih državljana koji će se boriti za plasman u završnicu.

 Top 16 "prošaran" srpskim igračima Izvor: MONDO

U petak uveče biće završena grupa faza Evrolige i razjašnjen sastav grupa Top 16 runde.

Partizan će igrati u Grupi F, pa je od četvrtka poznato da će trio "orlova" iz CSKA još jednom igrati pred beogradskom publikom. Naravno, u pitanju su Nenad Krstić, Miloš Teodosić i Vladimir Micov.

U Kombank areni nastupiće i Milan Mačvan i Zoran Erceg, košarkaši šampiona Turske, Galatasaraja. Na Novi Beograd će doći i Bajern, predvođen srpskim trenerom Svetislavom Pešićem. Za Bavarce nastupa i Trebinjac Boris Savović, kraj čijeg imena na sajtu Evrolige piše "Srbin", mada nema srpsko "košarkaško" državljanstvo.

Pred "Grobare" će doći Makabi i još jedna ekipa iz Grupe D, a to bi mogla da bude Lokomotiva Kubanj, čime bi se nekadašnji centar Partizana Aleks Marić suprotstavio svom bivšem klubu.

U slučaju da u Grupu F "upadne" Laboral Kuća, u Kombank arenu doći će Crnogorac Milko Bjelica sa Laboral Kućom, iako je početkom jeseni postojala mogućnost da potpiše kratkoročan ugovor sa šampionom Srbije.

U Grupi E će takoće biti srpskih internacionalaca. Mesto "E1" zauzeo je Fenerbahče, Željka Obradovića i Nemanje Bjelice, a za plasman u narednu fazu boriće se i protiv Unikahe, za koju igra Vladimir Štimac, uz mladog Dejana Todorovića (19, 196 cm), koji je takođe registrovan za Evroligu.

Fener neće biti jedini turski klub u Grupi E, jer je plasman izborio i Efes, čiji dres nose Duško Savanović i Tadija Dragićević, koji je dogovorio ostanak u klubu bar do kraja sezone.

Top 16 faza Evrolige počeće 2. januara i trajaće do 11. aprila. Potom će najboljih osam timova igrati plej-of, koji će biti završen Fajnal forom u Milanu (16. do 18. maj).

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC