• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Partizan u kremu evropske košarke

Trener košarkaša Partizana pred TOP16 fazu Evrolige kaže će to biti nova škola za njegov tim. Crno-bijeli počinju drugu rundu Evrolige protiv Reala.

 Vujošević: Partizan u kremu evropske košarke Izvor: MONDO

Pred košarkašima Partizana je novih 14 evroligaških utakmica, evropskih praznika, koje su, svakako, zaslužili. I oni i njihovi navijači.

Partizan će u TOP16 fazi Evrolige igrati protiv madridskog Reala, Makabija, CSKA, Galatasaraja, Žalgirisa, Lokomotive iz Kubanja i minhenskog Bajerna.

"Svi koji se kvalifikuju i u onaj format od 24 ekipe u Evroligi predstavljaju krem evropske košarke i naravno da su te utakmice posebna poslastica za sve ljubitelje košarke. Proći kroz sitno rešeto i doći do najboljih 16 evropskih ekipa u ovom formatu takmičenja, sigurno da je više nego korak dalje", izjavio je trener košarkaša Partizana Duško Vujošević za klupski sajt.

Uporedo sa ABA ligom, Partizan će igrati na još jednom, jačem frontu - Evroligi. Ne zna se koja ekipa je kvalitetnija i koja odskače. Ali, crno-bijeli, bez obzira na sve kadrovske probleme, umor, imaju priliku da odigraju rasterećeno, pa šta bude.

"Ekipa, ukoliko hoće da bude šampionska, mora da trči sa šampionima, a to je upravo takav slučaj. Sa sportske strane ovo je velika prilika da se učestvuje na značajnom takmičenju i da kroz to značajno takmičenje postanemo još bolji tim. Za klub je to prilika da jedan dio svojih finansijskih problema riješi, jer je sigurno povećan interes i publike i sponzora za tako kvalitetne utakmice. Mora da se reaguje adekvatno i da se to iskoristi kao sredstvo za prevazilaženje, i u jednom dijelu, te finansijske situacije u kojoj se nalazimo", primijetio je Vujošević.

On je dodao i da klub i tim moraju da budu spremni za teške utakmice i naporan ritam takmičenja.

"Kada su u pitanju neka eventualna pojačanja treba vidjeti šta još bi bilo potrebno da se uradi da tim izađe na megdan jači nego što je ovog momenta. Pogotovo da se razmišlja na takav način da poslije megdana bude još jači i sasvim spreman za preostala takmičenja koja postoje. Nema bolje škole za košarku u Evropi od Evrolige, pogotovu od ove završne grupe sa 16 ekipa, ali u Evropi više nema ni besplatne škola tako da moramo biti spremni da to školovanje platimo i da iz njega izađemo kao kvalitetniji, i igrači i tim", istakao je Vujošević.

On je ocijenio da je Real Madrid, dosadašnjim igrama u Evroligi, pokazao da je trenutno najbolja evropska ekipa.

"Ali, svaki tim koji je izborio plasman u TOP16 ima visoki kvalitet", dodao je Vujošević.

Prvo kolo takmičenja u narednoj fazi najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja počinje 2. januara, a prvi u goste aktuelnom šampionu Srbije i regiona dolazi upravo madridski Real, sa Rudijem Fernandezom, Nikolom Mirotićem, Serhiom Rodrigezom...

U 2. kolu, Partizan će gostovati minhenskom Bajernu, čiji je trener Svetislav Pešić, a za Bajern igra doskorašnji košarkaš Crvene zvezde Boris Savović.

U 3. kolu u Beograd ponovo dolazi moskovski CSKA, koji je u grupnoj fazi dva puta pobjeđivao crno-bijele, potom slijedi gostovanje Makabiju u Tel Avivu, a u 5. kolu ruska Lokomotiva će ponovo doći u Beograd, s tim što će Arena tada biti u crno-bijelom, a ne u crveno-bijelom kako je bilo u grupnoj fazi.

Poslije tog meča slijedi gostovanje Žalgirisu, a potom u Beograd dolazi Galatasaraj sa bivšim igračem Patizana Milanom Mačvanom. U Galatasaraju igra i Zoran Erceg.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC