• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA derbi: Cedevita čeka Partizan

U nedjelju od 19 časova u Zagrebu, Cedevita protiv Partizana u 13. kolu ABA lige. Vujošević: "Zna se kako se dolazi do Evrolige".

 ABA derbi: Cedevita čeka Partizan Izvor: MONDO

Nema odmora za crno-bijele. Tek što su se plasirali u TOP16 fazu Evrolige, pred košarkašima Partizana je novi, veliki izazov u ABA ligi - gostovanje Cedeviti, ekipi u vrhu tabele i zato je taj meč proglašen za jedan od derbija 13. kola (uz Crvena zvezda Telekom - Cibona).

U Cedeviti su napaljeni ili kako oni kažu "nabrijani" za tu utakmicu (nedjelja od 19 časova), a trener Jasmin Repeša je naziva "Božićnom poslasticom".

"O Partizanu je sve već rečeno. Prvak je regionalne lige i biće to, da tako kažem, jedna Božićna poslastica. Naši rezultati su sigurno mamac za publiku, a tako i Partizanovi. Zato očekujem pravu utakmicu. Dobro ćemo se pripremiti i nadam se da ćemo u jednom dobrom domaćinskom ambijentu dobiti. Da će biti teško i da se radi o izuzetno kvalitetnom protivniku, to stoji. Ali, optimista sam, jer i mi imamo svoje adute. Svoj optimizam temeljimo na dobrom radu i na pristupu i kvalitetu koje imaju naši igrači, a nadamo se da ćemo imati manje oscilacija nego što imamo inače", rekao je Repeša, prenosi klupski sajt Cedevite.

Sa druge strane, trener crno-bijelih Duško Vujošević sipa riječi hvale na račun Cedevite i potencira značaj ove utakmice.

"Dobro je poznato da samo preko regionalnog takmičenja sljedeće sezone obezbjeđujemo učešće u Evroligi. Samim tim ne treba da se troši puno riječi koliko nam je bitna utakmice sa direktnim konkurentom za učešće na Fajnal-foru ABA lige"
, istakao je Vujošević.

On je skenirao Cedevitu - timska igra, čvrsta i agresivna odbrana, ofanzivni skok...

"Od dolaska pod okrilje ABA lige Cedevita je klub koji je pokazao ozbiljnost i naglašeno visoke takmičarske ciljeve. Tako i ove sezone, ukomponovana je veoma kvalitetna ekipa od strane trenera Repeše koja od početka sezone igrajući i u Evrokupu i u regionalnom takmičenju to potvrđuje. Samim plasmanom u narednu fazu takmičenja Evrokupa i samim rezultatom u borbi za vrh Jadranske lige. Cedevita pokazuje naznake tima sa jako određenim karakteristikama kolektivne igre u kojoj dominira njihova agresivna i čvrsta igra u odbrani i veoma brz prelazak u fazu tranzicione igre. Ton takvom načinu igre daje prije svega odličan plejmejker Smit, koji odlično kotroliše ritam i tempo igre, i kombo gard, Rej. Veoma je značajna i uloga iskusnog Baždarića i nekoliko mlađih talentovanih igrača kao što su Babić, Delaš, Ramljak na spoljnim pozicijama. Sa druge strane post-ap igra im u velikoj mjeri zavisi, a tako je i usmjerena, na Bilana i sigurno igrača sa najvećim potencijalom Nurkić. Sa pozicije četiri Zubčić i Suton daju širinu po perimetru njihovog napada. Osim ovih karakteristika, posebno treba da se obrati pažnja na njihov dobro organizovani timski ofanzivni skok".

Zanimljiva je bila opaska krilnog centra Cedevite Gorana Sutona pred obračun sa Partizanom:

"S njima je uvijek jedna tuča. Stvarno ćemo morati mnogo da radimo fizički protiv njih. Znamo da su visoki, mladi i imaju energiju, tako da mi moramo da odgovorimo sa još više energije na našem terenu".

Utakmica se igra u Domu sportova. Partizan ima skor 9-3 u ABA ligi, a Cedevita 8-4.

Domaćin priprema bogat propratni program, pa će tako, u NBA stilu, dvorana biti zamračena prilikom predstavljanja ekipa, a za ljepšu sliku treba da se pobrinu gledaoci kojima će biti podijeljeno mnoštvo lampica.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC