• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Partizan poražen u Zagrebu

Crno-bijeli izgubili od Cedevite u zagrebačkom "Domu sportova", 65:68. Odlični Kinzi i nespretna igra gostiju u završnici.

 ABA: Partizan poražen u Zagrebu Izvor: MONDO

Na mjestu gdje je prošle sezone ostvario važnu pobjedu, "prelomio" sezonu i krenuo ka ABA Fajnal foru, Partizan je u nedjelju uveče doživio poraz od Cedevite.

Poslije velike borbe, šampion ABA lige nije uspio da sačuva mir u finišu, iako je pred završnicu prvi put poveo u drugom poluvremenu (59:58, Bogdanović, 39. minut).

Domaći su do kraja postigli deset poena, a gosti propustili veliku priliku da šest sekundi prije kraja odvedu meč bar u produžetak.

Trener Duško Vujošević naredio je crno-bijelima da prekinu posljednji napad Cedevite faulom. Boris Dalo zaustavio je Gorana Sutona, koji je pogodio oba bacanja. Međutim, Partizan poslije još jednog tajm-auta nije uspio da za pet sekundi izvede loptu!

Bogdan Bogdanović birao je rješenja, ali niko od njegovih saigrača nije bio "otvoren". Lopta je pripala Zagrepčanima, koji su preko Nolana Smita sa penala stekli "plus tri" (68:65). Domaći se potom nisu kockali, već su faulirali Žofrija Lovernja tri sekunde prije kraja, a on je promašio oba bacanja...

Do kraja je ostala jedna sekunda, tokom koje je Luka Babić "pokupio" loptu poslije dva promašaja Nurkića.

CEDEVITA - PARTIZAN 68:65 (21:17, 13:14, 19:18, 15:16)

Igrač utakmice bio je Terenz Kinzi, koji je do posljednje četvrtine predvodio crno-bijele. Postigao je 24 poena. Posljednji iz slobodnog bacanja, za 57:58. Usljed očiglednog umora, prethodno je promašio tri šuta...

Za crno-bijele je debitovao i povratnik Milenko Tepić, sa pet poena, koje je "vezao" u završnici prvog poluvremena.

Večerašnjom pobjedom, Cedevita se izjednačila sa Partizanom. I jedni i drugi imaju skor 9-4, a Crvena zvezda Telekom je dobila priliku da se u ponedjeljak ponovo osami na čelu tabele.

CEDEVITA:
Mazalin, Zubčić 3, Ramljak 12 (4/4 za dva, 7 sk), Babić 3 (6 sk), Smit 20, Rej 7, Suton 15 (6 sk), Bilan 2, Nurkić 6 (6 sk), Baltić, Baždarić.

PARTIZAN: Tepić 5, Lovernj 5, Dalo, Milutinov 5, Milosavljević 12, Bogdanović 4, Gagić 2, Musli 8 (6 sk), Šalić, Andrić, Kinzi 24 (3/6 za tri, 7 sk, 3 as).

Duel pred 3.200 posjetilaca zagrebačkog Doma sportova pružio je gledaocima prilično slične četiri četvrtine. Domaći bi bolje počinjali, a gosti smanjivali prednost.

Predvođen Kinzijem, Partizan nije dopuštao rivalu da se "odlijepi" na veliku prednost. Cedevita je vodila 21:9, 40:31, i 58:51, poenima poslije čak pet uzastopnih napada.

Šampion je na bolju igru domaćih u početku reagovao zonskom odbranom "1-3-1", na koju Cedevita dugo nije imala rješenje. Međutim, dok je meč odmicao, njeni šuteri nalazili način da pogode ili proigravaju centre.

Partizan je značajno bolje šutirao za tri (7/18 naspram 5/20), ali je imao i četiri izgubljene lopte više (16:12).

Crno-bijeli ni u sljedećem kolu neće igrati u Beogradu. Gostovaće Igokei, dok će Cedevita dočekati Mega Vizuru.

U drugom meču dana, Olimpija je kod kuće ubjedljivo pobijedila Zadar, 90:66.

Repeša: Božićni poklon navijačima
"Bila je tvrda i teška utakmica, kakvu smo i očekivali. Imaju visinu, težinu, spoljne igrače, trebalo je odgovoriti na sve to... Imali smo problem na zonsku odbranu 1-3-1, ali mislim da smo zasluženo dobili utakmicu i da je to najljepši poklon zagrebačkoj publici za Božić", rekao je trener domaćih Jasmin Repeša posle utakmice.
Činjenica da je hrvatski tim imao četiri skoka više od srpskog (34:30) najkonkretnije je uticala na meč pod košem Beograđana. Zagrepčani su sakupili 15 ofanzivnih skokova, naspram pet gostiju.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mile

Stace kad neznaju da pobjeduju

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC