• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: "Igosi" osvajaju "Pecaru"

Igokea u ponedjeljak uveče gostuje Širokom (19 h) u derbiju Bosne i Hercegovine u okviru 13. kola Jadranske lige.

 ABA: "Igosi" osvajaju "Pecaru" Izvor: MONDO

"Igosi" su otišli na "Pecaru" s ciljem da zabilježe novi trijumf kako bi s uspjehom apsolvirali prvi dio sezone u regionalnom takmičenju i ostali među ekipama koje pretenduju na plasman na završni turnir.

Igokea je na diobi četvrtog mjesta na tabeli sa skorom od osam pobjeda i četiri poraza, dok su Širokobriježani na posljednjoj poziciji sa tri trijumfa i devet neuspjeha.

Trener Aleksandrovčana Milutin Latinčić svjestan je da pozicija na tabeli njegov tim svrstava u favorita derbija, ali po njegovom mišljenju to u ovakvim mečevima ne znači ništa.

"Vjerujem da ćemo se dobro namučiti da stignemo do pobjede jer su naše međusobne utakmice uvijek neizvjesne. Na agresivnost Širokog moramo da odgovorimo smirenom igrom i u tom slučaju će do izražaja doći naš timski i individualni kvalitet", rekao je Latinčić u najavi derbija BiH.

Prema njegovim riječima ključ pobjede na "Pecari" je zaustavljanje plejmejkera domaćina Džonatana Džonsa.

"Od njega počinju sve akcije Širokog, a posebnu pažnju posvetićemo i Tomislavu Petroviću, koji igra sve bolje u posljednje vrijeme. Naša prednost je na bekovskim pozicijama i tu ćemo tražiti našu šansu".

Ipak, bez obzira na sve ambicije "igosa" je pobjeda i konkurentnost za plasman na Fajnal-for.

"Posljednje utakmice su potvrdile da su te ambicije realne, savladali smo Budućnost, Cibonu i Cedevitu, a uspješan niz želimo da nastavimo i u Širokom Brijegu. Trijumf je jedini izbor," poručio je Latinčić, uz konstataciju da je neizvjestan jedino nastup Draška Kneževića, kojeg muči viroza.

Kapiten ekipe iz Aleksandrovca Milan Dozet dijeli mišljenje šefa struke.

"Prvi naredni ispit je Široki, dobro poznat rival, dvorana i publika, pred kojom želimo nastavak serije i novu pobjedu", izjavio je Dozet.

Lakše reći nego ostvariti jer je Široki pod imperativom zbog držanja "fenjeraške" pozicije...

"Za nas će do kraja svaka utakmica biti praktično kvalifikaciona. Neiskusna smo ekipa i taj imperativ pobjede velik je teret igračima. U utakmici s Igokeom nema puno nepoznanica. Dobro se međusobno poznajemo. Iskustvo i kvalitet su na strani Igokee. Na našoj strani su energija, želja, mladost i domaći teren. Moramo odigrati čvrsto u odbrani i u napadu smanjiti broj grešaka na najmanju mjeru. Ako to uspijemo, možemo se nadati pobjedi", rekao je strateg hercegovačkog kluba Jakša Vulić.

Ovo je prvi ovosezonski zvanični derbi BiH, a u dosadašnja četiri susreta u ABA ligi rezultat je izjednačen 2-2.

(MONDO, foto: KK Igokea)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC