• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Zvezda sa pola gasa do prvog mjesta

Crvena zvezda Telekom ponovo se osamila na čelu ABA lige. Očekivano lako je pobijedila Cibonu u Pioniru 88:63, ubacivši 11 trojki.

 ABA: Zvezda sa pola gasa do prvog mjesta Izvor: MONDO

Beograd - Zagreb 1:1!

Pred 3.500 posjetilaca "Pionira", ABA liga ponovo je dobila samo jednog lidera, Crvenu zvezdu Telekom. Lako i bez previše potrošene energije, tim Dejana Radonjića prvi je ove sezone ostvario deset "jadranskih" pobjeda:

CRVENA ZVEZDA TELEKOM - CIBONA 88:63

Duel starih rivala u "Pioniru" ostaće upamćen po odličnom šutu domaćih za tri poena, razlazu aktuelne generacije gostiju, velikom broju mladih igrača i poravnanju ukupnog skora dva kluba.

Crveno-bijeli i "Cibosi" odigrali su večeras 125. međusobni meč. Do posljednjeg kola ABA lige (kraj marta) imaće isti broj pobjeda (po 62), uz jedan meč koji je završen neriješeno.

Brojke dokazuju veliku tradiciju, ali posljednji meč 13. kola ABA lige nije bio ni izbliza neizvjestan ili uzbudljiv. Jednostavno, dvostruki šampion Evrope večeras nije imao šansu.

Predvođena fenomenalnim Demarkusom Nelsonom (14), Zvezda je već sredinom druge četvrtine počela da stiče razliku koja joj je omogućila miran nastavak. Na poluvremenu je bilo 52:36 za Zvezdu.

Demarkus Nelson promašio je samo jedan šut do odlaska na odmor i pomogao svom timu da "pregura" jedini period ravnopravne igre gostiju, početkom druge četvrtine. Cibona je uspjela da zaostatak 10:19 pretvori u 25:28, ali su potom Šilb, Marjanović i Nelson "odlepli" Zvezdu na "plus 16".

Nastavak utakmice donio je opuštajuću predstavu za gledaoce. Mladi starter crveno-bijelih Marko Tejić (18) pogodio je šut za tri, pa za dva (57:38), poslije čega su domaći stekli "plus 20" i mirno priveli meč.

Cibona bi teško uspjela da pobijedi Zvezdu u "Pioniru" i u najjačem sastavu. Dodatno oslabljena, ni u jednom trenutku nije imala ni priliku da iznenadi jačeg rivala.

Uskoro opširnije...

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC