• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sjajan alej-ap Mirze, Nedoviću osam sekundi!

Odlično zakucavanje Mirze Teletovića, Miroslav Raduljica bez greške, Nemanja Nedović jedva da je zakoračio na parket. Pogledajte...

 Sjajan alej-ap Mirze, Nedoviću osam sekundi! Izvor: MONDO

Miroslav Raduljica počeo je impresivno meč u Šarlotu, za 19 minuta potpuno opravdao ulogu startera i stigao do osam poena bez promašaja iz igre, uz četiri skoka, ali je dramatičnu završnicu meča Bobkets - Baks odgledao sa klupe.

Šarlot je pobijedio Milvoki 111:110 u produžetku, u kojem je Kris Midlton pogodio šut za novo izjednačenje, ali je "prestupio", odnosno zgazio na liniju za tri poena pa su Baksi ostali kratki za taj jedan poen.

Šarlot, prošle sezone najgori tim lige, došao je do učinka 5-0 kada ubaci 100 i više poena, a "mačke" su se u tri od posljednje četiri utakmice vratili sa više od 16 poena minusa. Kemba Voker predvodio je Bobketse sa 25 poena i on je najzaslužniji za povratak domaćina sa "minus 18" iz prvog poluvremena.

VIDEO

Al Džeferson stigao je do rekorda sezone od 26 poena, koliko je ubacio i Brendon Najt, ali nije uspio da donese tek sedmu pobjedu ekipi u 29 mečeva.

Drugi srpski NBA igrač, Nemanja Nedović, dobio je od trenera svega osam sekundi u pobjedi Golden Stejt Voriorsa nad Denver Nagetsima u gostima - 81:89!

Bio je to treći poraz Denvera kod kuće u sedam dana, a Nagetsi su toliko puta poraženi na svom parketu u cijeloj sezoni 2012/13!? Dejvid Li ih je "ubio" sa 28 poena i deset skokova, Andre Iguodala bivšem timu "stavio" je 12, a Klej Tompson 13.

VIDEO

Prvi strijelac Voriorsa Stiven Kari brzo je ušao u problem s faulovima pa je ubacio samo 12 poena, ali je i to bilo dovoljno za Voriorse da stignu do skora 16-13. S dvije utakmice manje, Nagetsi imaju 14-13, a prethodne noći najbolji pojedinci bili su im Taj Loson (16) i Timofej Mozgov (14, 11 sk), koji je izgubio pet od posljednjih šest mečeva.

Košarkaši Golden Stejta promašili su prvih osam slobodnih bacanja, ali su ubacili posljednjih deset u nizu. Meč je prelomljen kada je Iguodala, kojem su navijači Denvera zviždali sve vrijeme, ubacio trojku za 83:78, a potom odigrao sjajnu odbranu na drugoj strani.

"To je samo dio naših dana i godina... U NBA ligi ima mnogo trejdova i navijači to previše lično shvataju, jer ih mediji više nego ikad ranije približavaju igri", rekao je Iguodala.

Li je stigao do devetog uzastopnog "dabl-dabl" učinka i sada ima prosjek od 18,2 poena i 9,9 skokova.

Na Istoku, Indijana Pejsersi dijele lekcije, a ova je bila posebno "skupa".

U Bruklinu, Netsi su jednostavno pregaženi - 86:103, pa tako Pejsersi sada imaju identičan skor kao lideri Zapada, Portland Trejlblejzersi (23-5).

Bez prvog centra Bruka Lopeza, Netsi (9-18) su se u drugom poluvremenu suočili sa odbranom kakva se rijetko viđa na NBA parketima: tim Džejsona Kida nije imao nikakvo rješenje. Sve linije pasova bile su isprekidane, Indijana je bila dominantna u skoku, a na prste jedne ruke mogli su da se nabroje otvoreni šutevi domaćeg tima u trećoj i četvrtoj četvrtini.

VIDEO

Lens Stivenson i Pol Džordž ukombinovali su po 26 poena i pet asistencija, što je bilo sasvim dovoljno da u finišu odigraju i rezervisti. U kojoj mjeri Netsi teško podnose ovo što im se događa, govori i podatak da je inače mirni veteran Pol Pirs izbačen sa parketa zbog namjernog faula nad Džordžom Hilom u trećoj četvrtini.

Uz očajan procenat šuta (23 odsto sa distance), Netsi su stigli do samo dva poena iz drugog napada!? Sa "plus 6" na poluvremenu, Pejsersi su dodali gas i serijom 26:8 riješili sve dileme još u trećoj.

"Počinjemo da se navikavamo na poraze", primijetio je Kid, koji je prošle sezone okončao NBA karijeru i odmah postao trener.

Mirza Teletović ubacio je svega osam poena, uz očajan šut iz igre. Reprezentativac BiH nije uspio da pogodi niti jednu trojku iz pet pokušaja, a za dva poena šutirao je svega 3/10. Jedino u čemu je bio dobar su slobodna bacanja (2/2). Ipak, Teletović je izveo jedan od najboljih poteza na meču. Odličnu asistenciju Derona Vilijamsa završio je alej-ap zakucavanjem!

Pogledajte

"Prije svega je do mene. Ja moram da igram bolje", primijetio je Deron Vilijams, prva zvijezda Netsa i jedan od najboljih plejmejkera u ligi.

Šampioni, Majami Hit, djeluju kao da se muče od početka sezone, ali skor 21:6 najbolji im je u istoriji!

Do njega su stigli teško, tek poslije produžetka, a za to su im bila neophodna tri "kasna" penala Reja Alena i sjajna utakmica Lebrona Džejmsa: Majami - Atlanta 121:119!

Dvejn Vejd odgledao je utakmicu sa klupe zbog sada već hroničnog problema sa koljenima, pa je Džejms pojačao tempo i stigao do 38 poena, uz osam skokova i šest asistencija (16/28 za tri). Uprkos tome, Majami ne bi bio u seriji od pet pobjeda da nije bilo veterana Alena, koji je s tri ubačena penala izborio produžetak.

Kada je stigao dotle, Majami je znao da iskoristi šansu. Džef Tig sa 26 poena i osam asistencija i Pol Milsap sa 25 poena i sedam od deset van linije za trojku, nisu uspjeli da pobjedom krunišu dobro izdanje.

Hoksi su šutirali 17/34 za tri!

REZULTATI:

Šarlot - Milvoki 111:110, 101:101
/Džeferson 26 - Najt 26, 14 as/

Klivlend - Detroit 92:115
/Irving 21, 7 as - Smit 25/

Orlando - Njujork 98:103
/Aflalo 26 - Entoni 19/

Bruklin - Indijana 86:103
/Džonson 17 - Džordž 26, 6 sk, 5 as, Stivenson 26, 7 sk, 5 as/

Majami - Atlanta 121:119
/Džejms 38, 6 as - Tig 26, 8 as/

Hjuston - Dalas 104:111
/Hauard 29, 15 sk - Novicki 31/

Memfis - Juta 104:94
/Rendolf 22, 10 sk, 7 as - Džeferson 18, Burk 18/

San Antonio - Toronto 112:99
/Parker 26, 8 as - Lori 23, 9 as, Ros 23/

Denver - Golden Stejt 81:89
/Loson 16 - Li 28/

Finiks - L. A. Keljers 117:90
/Grin 22 - Jang 19/

Sakramento - Nju Orleans 100:113
/Kazins 24, 14 sk - Evans 25, 12 as/

(MONDO, Foto: Google)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC