• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Divac za MONDO: Dajmo Saletu šansu i vrijeme

Predsjednik OKS i nekadašnji saigrač Saše Đorđevića nada se da će novi selektor srpske reprezentacije napraviti atmosferu i rezultate.

 Divac za MONDO: Dajmo Saletu šansu i vrijeme Izvor: MONDO

Košarka je oduvijek bila sport broj 1 u Srbiji. Ali, godinama unazad, tek sporadično, bilo je uspjeha, a poslije sedmog mjesta na Evropskom prvenstvu u Sloveniji bilo je jasno da nešto mora da se mijenja.

Dušan Ivković, veliki mag igre pod obručima, odlučio je da prepusti mesto mlađima. Naravno, uvijek je tu na raspolaganju, za savjet, pomoć...

Ono što je Ivković želio trebalo bi da bude ozvaničeno u srijedu u Kući košarke. Tada će Aleksandar Saša Đorđević biti imenovan za novog selektora srpskog tima.

Jedan od njegovih dugogodišnjih saigrača Vlade Divac za MONDO kaže da je srećan zbog Saleta i apeluje na javnost da mu da vrijeme i šansu.

"Srećan sam zbog toga, Sale je prava ličnost za takav posao. On ima dosta iskustva, iako mnogi kažu da nema, jer je bio i trener na terenu. Ne sumnjam u to da će napraviti atmosferu i koncept reprezentacije koji se izgubio u posljednjem periodu. Treba mu dati vremena i podršku. Ne bih volio da ga kritikuju odmah, jer, nažalost, u Srbiji se ljudi brzo 'potroše'", rekao je Divac.

Jedna od dugogodišnjih ili bolje rečeno novijih boljki srpske košarkaške reprezentacije jesu otkazi igrača. Da li će Đorđević, a ima mišljenja da hoće, uspjeti tome da stane na put?

"Ne treba mu dati takvo opterećenje. To je sve individualno i oni koji ne žele da igraju, ne treba da igraju, jer nisu potrebni oni koji su nezadovoljni, bilo čime", kaže Divac.

Problema ima i u srpskom fudbalu, a Olimpijski komitet Srbije kao neka vrsta krovne organizacije srpskog sporta mogla bi, bar mišljenjem da pomogne.

Ipak, Divac na to kaže da OKS nema nikakve ingerencije, da je pokušavao, ali da je to stvar Fudbalskog saveza i da je to "završena priča" na relaciji FSS-OKS.

Što se tiče reprezentativnog sporta u 2013. godini, Divac je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima, ocjenjujući da je ovo bila godina srpskog ženskog sporta.

Atletičarke, rukometašice, odbojkašice, Nevena Ignjatović koja je na Univerzidaji osvojila zlatnu medalju u skijanju... Drago mi je da se ženski sport vraća i OKS će ga, svakako, podržavati i dalje, dodao je Divac.

Pred nama su Zimske Olimpijske igre u Sočiju, a Divac kaže da očekivanja treba da budu u skladu sa realnošću.

"Treba biti realan i shvatiti da nismo zemlja sa tradicijom zimskih sportova. Imaćemo desetak takmičara, koji će, ne sumnjam dati sve od sebe i predstavljati zemlju na najbolji mogući način. Njihovi rezultati su na svetskom nivou skromni, ali imamo bob koji je bio u finalu u Vankuveru i nadamo se da će ponoviti taj rezultat, Nevena je osvojila zlato na Univerzijadi i nadamo se da će i ona ostvariti najboji rezultat u Sočiju, bijatlonac Milanko Petrović napravio fenomenalan rezultat pred OI...", kaže Divac.

(Predrag Vujić - MONDO, Foto: MN Press/arhiva )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC