• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija nadigrala Srpsku u Banjaluci

Košarkaši Lige Srbije pobijedili su u utorak uveče Republiku Srpsku 85:77 na Košarkaškom saboru u Banjaluci.

 Srbija nadigrala Srpsku u Banjaluci Izvor: MONDO

Na utakmici, koju je tradicionalno organizovao Košarkaški savez Srpske, domaći tim predvodio je s klupe trener Mladosti iz Mrkonjić Grada Goran Sladojević, dok je selekter gostiju bio proslavljeni srpski košarkaš Milan Gurović, inače trener FMP-a.

Gosti iz Srbije su u dvorani banjalučkog studentskog kampusa odnijelu pobjedu zahvaljujući boljoj igri u trenucima kad se lomio rezultat u trećoj, a posebno u posljednjoj četvrtini.

Najefikasniji u taboru pobjednika bio je Slobodan Lalić iz ekipe Tamiša sa 19 poena, a dvocifren učinak ostvarili su i Đorđe Koplanović iz FMP-a i član OKK Beograda Andrija Bojić sa po 10 koševa.

Kod domaćina prednjačio je član sarajevskog Sparsa Igor Josipović sa 23 pogotka.

U tradicionalnom Košarkaškom saboru Ognjen Dobrić iz "pantera" je dobio nagradu za najbolje zakucavanje, dok je titulu "trojkaša" ponio Goran Kovačević.

Selektor Prve lige Srbije Milan Gurović bio je prezadovoljan prijemom u Banjaluci.



"Utakmica je bila prijateljska...Ma više nego prijateljska i rezultat nije bio u prvom planu. Uvijek ćemo se mi iz Srbije odazvati ovakvim manifestacijama iz Republike Srpske", rekao je Gurović za MONDO.

Prema njegovim riječima, u meču je viđeno pregršt lijepih poteza i igrača koji su potencijalni A reprezentativci Srbije, koje će s klupe predvoditi Aleksandar Saša Đorđević.

"Interesatnih košarkaša za novog selektora ima, ali ne želim da kažem njihova imena jer su mladi. Potencijala za 'orlove' ima i u taboru ekipe Srpske jer i oni imaju pravo nastupa za Srbiju zbog čega sam posebno srećan".



Njegov kolega sa klupe RS i trener Mladosti iz Mrkonjić Grada Goran Sladojević takođe je istakao da rezultat nije bio u prvom planu, ali da su se igrači oba tima trudili da zadovolje oko 1.000 banjalučkih ljubitelja košarke.

"Mi smo dali sve od sebe da meč bude barem približno sličan takmičarskom, ali rezultat nije bio važan. Nadam se da su gledaoci uživali u lijepoj predstavi i uostalom, neka su gosti pobijedili", rekao je Sladojević.



Košarkaškom saboru su između ostalih prisustvovali ministar porodice, omladine i sporta u Vladi Srpske Nada Tešanović, ministar prosvete i kulture Goran Mutabdžija, kao i rektor Univerziteta u Banjaluci Stanko Stanić.

Tim Republike Srpske

plejmejkeri: Filip Adamović (Asesoft), Vladimir Radovanović (Radnik), Draško Knežević (Igokea), Ranko Ivić (OKK Borac), Đorđe Aleksić (Mladost), bekovi: Nemanja Gordić (Igokea), Vladimir Aleksić (Varda HE), Dejan Šakotić (Leotar), Željko Klještan (Igokea), krilo: Milan Kežić (Mladost), krilni centri: Dragan Đuranović (Mladost), Božo Đurasović (Steaua), centri: Igor Josipović (Spars), Draško Albijanić (Zrinjski), Obrad Tomić (Mladost).

selekcija KLS

Bogić Vujošević, Miroslav Radić, Nemanja Stanimirović (Crnokosa), Ognjen Jaramaz (Smederevo), Brano Đukanović, Marko Gudurić, Ognjen Dobrić, Đorđe Kaplanović (FMP), Slobodan Lalić, Bojan Stanojević (Tamiš), Strahinja Mićović i Andrija Bojić (Beograd).

(N.Š. /MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC