• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: "Uspavana" Zvezda, ipak, slomila Široki

Mnogo teže nego što se očekivalo, košarkaši Crvene zvezde Telekom uspjeli su da savladaju uporne goste iz Širokog Brijega - 73:66.

 ABA: "Uspavana" Zvezda, ipak, slomila Široki Izvor: MONDO

Uspjeli su košarkaši Crvene zvezde Telekom da se revanširaju ekipi Širokog za iznenađujući poraz na startu sezone (79:80).

Mnogo teže nego što se očekivalo, crveno-bijeli savladali su uporne goste 73:66 (16:10, 22:24, 15:12, 20:20) u meću 14. kola ABA lige.

Najveće zasluge za to imaju kapiten Marko Simonović, zatim Demarkus Nelson i Raško Katić. Većina ostalih igrača Crvene zvezde bila je ispod očekivanog nivoa, posebno Blejk Šilb, Karl Dženkins i Boban Marjanović.

I Cvele slavio sa crveno-bijelima

Mladi plejmejker Crvene zvezde Telekom, Aleksandar Cvetković koji je pozajmljen MZT Skoplju, utakmicu je pratio sa tribina hale "Pionir", a po završetku meča pridružio se domaćim košarkašima na parketu da zajedno pozdrave oko 3.000 navijača koji su posmatrali utakmicu.

Najbitnije za trenera Dejana Radonjića, međutim, jeste to da je njegova ekipa godinu završila pobjedom i prvom mjesto na tabeli.

Iako su crveno-bijeli tokom prvog poluvremena imali 10 poena razlike (16:6), a potom na startu treće četvrtine serijom 10:0 poveli 51:42, nisu uspjeli da "prelome" meč sve do pred kraj.

Zbog veoma lošeg učinka sa linije slobodnih bacanja (19/30), domaći navijači morali su da strijepe skoro do posljednjih trenutaka utakmice.

Gosti, ipak, nisu iskoristili slabo šutersko veče rivala (46 odsto za dva, 30% za tri, 63% za jedan), a posao im je dodatno otežan ličnim greškama igrača na centarskoj poziciji. Robert Rikić i Franko Kaštropil morali su van igre zbog pet faulova već sredinom treće četvrtine, a kasnije im se na klupi pridružio i Ivan Buva.

Rezultatska neizvjesnost pokvarila je planove Dejana Radonjića da "baci u vatru" klince, pošto je na klupi imao čak tri igrača rođena 1995. godine. Da su starije kolege rutinski odradile posao, vjerovatno bi šansu da zaigraju dobili Nikola Rebić i Dušan Ristić. Ovako, samo se Marko Tejić našao na terenu od njih trojice.

Najraspoloženiji za igru u Crvenoj zvezdi bio je kapiten Marko Simonović, koji je meč završio sa 20 poena (5/9 za tri). Pratili su ga samo Demarkus Nelson sa 17 poena (7/7 za dva) i pet asistencija i Raško Katić sa 12 poena, 6 skokova i dvije asistencije.

Ivan Radenović je ubacio 9 poena i imao 7 skokova, dok su ostala ljetošnja pojačanja Jaka Blažić, Boban Marjanović, Blejk Šilb i Čarls Dženkins bili daleko od svojih mogućnosti. Slovenac se probudio tek u posljednjoj dionici i meč završio sa 7 poena, Marjanović je ubacio četiri, ali imao i osam skokova, a Amerikanci su postigli tek po 2 poena.

U gostujućem timu najviše je pokazao plej Džonatan Džons (20 poena).

14. KOLO:

Solnok – Zadar 80:75, poslije produžetka (70:70)
Crvena zvezda Telekom – Široki 73:66
Olimpija – MZT Skoplje 73:62
Budućnost – Krka 70:68

Nedelja:

Igokea – Partizan 17.00
Cedevita – Mega Vizura 19.00

Ponedeljak:

Radnički – Cibona 20.30

TABELA: Crvena zvezda Telekom (+1) 11-3, Partizan 9-4, Cedevita 9-4, Budućnost (+1) 9-5, Cibona 8-5, Igokea 8-5, Mega Vizura 6-7, Krka (+1) 6-8, MZT Skoplje (+1) 6-8, Zadar (+1) 5-9, Solnok (+1) 5-9, Olimpija (+1) 5-9, Široki (+1) 4-10, Radnički 4-9.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC