• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Partizan u produžetku "slomio" Igokeu!

Crno-bijeli slavili u Laktašima poslije dodatnih pet minuta: 80:83, 71:71 (30:26, 7:20, 17:15, 17:10, 9:12).

 ABA: Partizan u produžetku "slomio" Igokeu! Izvor: MONDO

Igokea nije uspjela da se revanšira Partizanu za startni poraz u Beogradu, ali i neuspjeh u prošlosezonskom polufinalu Fajnal-fora u Laktašima...

Crno-bijeli su u nedjelju uveče poslije produžetka savladali tim Milutina Latinčića u 14. kolu regionalne ABA lige i poslije dva vezana trijumfa od Solnoka i Cedevite se vratili na pobjednički kolosijek koji ih vraća u igru za završni turnir.

Igokea - Partizan NIS 80:83 (71:71), po četvrtinama 30:26, 7:20, 17:15, 17:10, u produžetku 9:12.

Upravo je F4 cilj i "igosa", koji su poslije debakla u Širokom Brijegu u prethodnom kolu, večeras bili mnogo bolji, ali su poslije drame ispustili pobjedu zbog lošeg procenta s linije slobodnih bacanja, ali i brzopletosti pojedinih igrača u trenucima kad se "lomila" utakmica.

Domaći će imati za čim da žale, jer su imali posljednji napad i mogućnost da izjednače. To nisu uradili jer je centar Lens Vilijams šest sekundi prije kraja šutirao iz reketa, iako je imao slobodne saigrače raspoređene van linije za tri poena.

Posljednji zvuk sirene donio je olakšanje Beograđanima i tugu "Igosima", među kojima su neki odmah legli na parket. Crno-bijeli će dočekati sljedeću godinu na drugom mjestu ABA lige i skorom 10-4. Tim iz Laktaša ostaće šesti, sa učinkom 8-6.

Borba za pobjedu pala je krajem prvog poluvremena u drugi plan, jer je Bogdan Bogdanović ranije otišao u svlačionicu, držeći se za preponu. Srećom, istrčao je ponovo na teren i u nastavku na dotadašnjih 13 poena dodao još 14.

Taj podatak sigurno će obradovati crno-bijele uoči početka Top 16 faze, u okviru kojeg će Real Madrid gostovati Partizanu u Kombank areni, drugog januara.

Najefikasniji kod domaćina bili su Nemanja Gordić sa 22, Seržerio Gipson i Branko Jorović su postigli po 17, dok je Lens Vilijams uknjižio pet  poena manje.

U taboru crno-bijelih sjajno veče imao je Bogdan Bogdanović sa učinkom od 26 koševa, Đorđe Gagić je ostvario dabl-dabl (13 poena i 15 skokova) a Dragan Milosavljević takođe 13 pogodaka. Dvocifreni su još bili i Milenko Tepić sa 11 i Žofri Lovernj s pogotkom manje.

Crno-bijeli će i u narednom kolu ABA lige gostovati. U ponedjeljak, šestog januara, igraće u Smederevu protiv Mega Vizure. Igokea će igrati protiv lidera, Crvene zvezde Telekom u "Pioniru".

IGOKEA: Dozet, Jorović 17, Gajević, Nikolić, Gordić 22 (3/6 za tri, 5 sk, 5 as), Gipson 17 (5 as), Bakić 3, Mirković 3, Štemberger 6 (4 as), Vilijams 12 (5 sk).

PARTIZAN:
Tepić 11 (7 sk), Lovernj 10 (7 sk), Dalo, Milutinov 4, Milosavljević 13 (4 as), Bogdanović 26 (5/11 za tri, 4 as), Gagić 13 (15 sk), Musli 4, Šalić, Andrić, Kinzi 2, Bezbradica.

REZULTATI 14. KOLA:

Igokea - Partizan 80:83
Cedevita - Mega Vizura 77:73

U ponedjeljak:

Radnički - Cibona

U subotu:

Solnok - Zadar 80:75
Crvena zvezda Telekom - Široki 73:66
Olimpija - MZT Skoplje 73:62
Budućnost - Krka 70:68

TABELA: Crvena zvezda Telekom 11-3, Partizan 10-4, Cedevita 10-4, Budućnost 9-5, Igokea 8-6, Cibona 8-5, MZT Skoplje 6-8, Krka 6-8, Mega Vizura 6-8, Olimpija 5-9, Solnok 5-9, Zadar 5-9, Široki 4-10, Radnički 4-9.

TOK UTAKMICE

Prvi period u dupke punoj dvorani u Laktašima obilježila je jako brza i efikasna igra na obje strane. Nijedan tim nije ostvario neku osjetniju prednost, uglavnom se igralo koš za koš, iako su "igosi " serijom od 8:0 stekli +5 (25:20), a trojkom Branka Jorovića otišli na šest koševa prednosti (28:22).

Međutim, pogocima Milenka Tepića i Dejana Muslija, crno-bijeli su se vratili na podnošljivijih "minus četiri " (30:26).

Poslije kratkog odmora, Partizan se lagano dizao u drugoj četvrtini i stigao minus, a onda nakon jednog nepromišljenog prekršaja Borisa Bakića, koji je okarakterisan kao nesportski, maksimalno ga iskoristio i u jednom napadu postigao pet poena. Najprije je Milenko Tepić bio nepogiješiv s linije slobodnih bacanja, a onda i sve začinio trojkom za 37:42.

U tim trenucima je tim Milutina Latinčića potpuno stao što najbolje ilustruje samo sedam postignutih koševa domaćina u drugoj četvrtini i gosti su u samom finišu preko Tarensa Kinzija stigli na +9.

Oko dvocifrene razlike u korist Partizana protekao je i veći dio trećeg perioda iako su dvije trojke Seržerija Gipsona i Siniše Štembergera u jednom trenutku prijetile da se "igosi" u potpunosti rezultatski vrate u egal.

Na startu odlučujeg perioda, Aleksandrovčani su brzo uspjeli da dođu do -3, ali je Partizan uzvratio preko fantastičnog Bogdanovića (njegovom petom trojkom) i polaganjem Žofrija Lovernja ponovo stekao osam pogodaka viška (68:60).

Ipak, srpljivom igrom i odbranom na ivici faula, Latinčićev tim je uspio na dva minuta prije kraja da uvede meč u neizvjesnu završnicu (69:67).

Imali su "igosi" dobru priliku da u posljednjih 60 sekundi dođu do prednosti poslije mnogo vremena, ali je Gordić promašio trojku, da bi poslije slobodnih bacanja, reprezentativac BiH ponovo gađao izvan linije 7.65, ali je ovog puta pogodio za izjednačenje (71:71).

Na 13. sekundi prije kraja, Gipson je s linije slobodnih bacanja promašio oba i pružio priliku Bogdanoviću da kompletira fantastičnu noć, ali ni mladi bek crno-bijelih nije bio precizan.

Igraće se produžetak!

U dodatnom periodu je Đorđe Gagić donosio crno-bijelima vođstvo (73:71 i 77:73), a domaći su ostajali prisebni... Do opisanog posljednjeg napada.

"Igosi" su čak i poveli, košem Branka Jorovića (78:77, 2.30 do kraja), ali je Partizan je smogao snagu da do završnice ubaci još pet poena (Tepić, Gagić, Bogdanović) i postavi nedostižnu razliku.

(MONDO, foto: Dušan Praštalo, Goran Arbutina/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC