• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Latinčić: Ovo je dokaz da smo "krem" ABA lige

"I ova utakmica je pokazala da smo za gornji dom ABA lige. Ne treba da maštamo, ali siguran sam da ćemo se boriti za F4", kaže trener Igokee.

 Latinčić: Ovo je dokaz da smo "krem" ABA lige Izvor: MONDO

Igokea je poslije debakla u Širokom Brijegu uspjela da zbije redove pred derbi sa aktuelnim šampionom ABA lige Partizanom NIS u Laktašima. "Igosi" su odigrali odličnu utakmicu, ali su nakon produžetka ipak ostali kratkih rukava - 80:83.

Bilo je prilika da se izbori i pobjeda protiv crno-bijelih ili barem drugi produžetak, ali će Aleksandrovčani na "osvetu" zbog poraza na startu u Beogradu ili polufinalu prošlosezonskog Fajnal- fora morati još malo da pričekaju.

Trener "igosa" Milutin Latinčić je kao ključni faktor drugog vezanog poraza u regionalnom takmičenju naveo "iskustvo igranja evropskih utakmica Partizana".

"Presudilo je veće iskustvo igranja evropskih mečeva. Mi smo preokrenuli rezultat na kraju, izborili produžetak, poveli u dodatnih pet minuta, ali je onda Partizan u ključnom napadu čak dva puta uhvatio loptu i to je presudilo",
izjavio je Latinčić poslije utakmice.

Osim evroligaškog iskustva, strateg šampiona Bosne i Hercegovine apostrofirao je i greške svojih izabranika u trenutku kad se "lomila" utakmica.

"Nekoliko naših ishitrenih odluka je donijelo prevagu na stranu Partizana jer nismo uspjeli da zagradimo loptu. (Milenko) Tepić je skočio, bio je faul, pogodio je oba bacanja i to je bilo to",
objasnio je Latinčić.

Prema njegovom mišljenju, iako je najmanje 70 odsto dvorane u Laktašima bodrilo crno-bijele, to nije previše uticalo na rezultat.

"Publika jeste bila prednost Partizana, ali ne I neki posebno veliki pritisak na nas".

Ono što je svima "upalo u oko", bio je potpuno nerezonski potez američkog centra Lensa Vilijamsa, koji se na "minus tri poena" poslije ofanzivnog skoka odlučio da šutira "dvojku" i promaši…

"To je bio samo pad koncentracije, takve stvari se događaju. Logično bi bilo da je Lens izvukao loptu na Gordića da pokušamo tri poena, ali to je taj pad koncentracije"…


Šesti poraz "igosa" umnogome je udaljio njegov tim od plasmana na Fajnal-for i u ovoj sezoni, ali Latinčić još uvijek vjeruje da je taj cilj moguće ostvariti.

"I ova utakmica je pokazala da smo za gornji dom ABA lige. Za plasman na završni turnir odlučivaće posljednjih nekoliko kola. Glavne konkurente smo dobili, trebamo sada ići iz utakmice u utakmicu. Ne treba da maštamo, ali siguran sam da ćemo se boriti za F4", zaključio je šef struke "igosa".

(MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC