• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blažič: Za Zvezdu igram,među zvezdašima živim

Slovenački bek u razgovoru za MONDO sabrao utiske poslije jeseni provedene u crveno-bijelom. Sviđaju mu se Beograd, Zvezda, Senjak...

 Blažič: Za Zvezdu igram,među zvezdašima živim Izvor: MONDO

Izvještači beogradskih redakcija sa Evropskog prvenstva u Sloveniji prvi su, tokom septembra, imali priliku da se upoznaju sa Jakom Blažičem. Sretali su ga najčešće u miks zoni i razgovarali sa njim o Crvenoj zvezdi.

Poslije pobjede Slovenije nad Ukrajinom u borbi za peto mjesto, perspektivni bek je zastao i pitao kako su njegovi budući saigrači prošli u meču protiv Bajerna. Kada je saznao da su pobijedili, nasmijao se i rekao: "Super, bićemo super!".

Nakon tri mjeseca, pamti i te kratke razgovore.

"Da, sjećam se da smo tada pričali u prolazu. Baš je brzo proletjelo vrijeme od tada", počeo je Blažič priču za MONDO uoči Nove godine.

Perspektivni slovenački bek u međuvremenu je sa Crvenom zvezdom Telekom igrao u Evroligi, doprinio zauzimanju prvog mjesta u ABA ligi i osjetio slast pobjede u derbiju. Stoga i ne čudi što nasmijan podvlači crtu pred Novu godinu.

"Lijepo mi je ovdje u Srbiji. Nisam očekivao da će biti ovako dobro. I život i što se tiče košarke, tako da stvarno imam samo najbolja iskustva... Nema greške. Odlično se slažem sa svima, nikad mi nije muka da idem na trening i imam samo pozitivne utiske", rekao je Slovenac.

Borbenošću i požrtvovanjem brzo je stekao simpatije navijača. Čak je doživio i da mu publika skandira ime u "Pioniru" i "Kombank areni", što u beogradskim dvoranama nije česta pojava.

"Sigurno je dobar osjećaj, ali je najbitnije da ekipa pobijedi. Sve to me dodatno motiviše i na utakmici i na svakom treningu. Super je kada znaš da te vole ljudi koje stoje uvijek uz klub, ali je stvarno najbitnije da mi pobjeđujemo".

Blažič je u Zvezdinom dresu odigrao 14 ligaških mečeva (prosječno 9,1 poen i 2,8 skokova) i deset evroligaških (10,3p, 3,5 sk). Bez mnogo razmišljanja odgovara na pitanje koju utakmicu najbolje pamti.

"Najjači utisak mi je ostavila utakmica protiv Panatinaikosa u Evroligi, u Pioniru. Bila je sjajna atmosfera, sjajna utakmica i velika je šteta što nismo pobijedili. Baš mi je žao zbog toga".

Poslije propuštanja šanse da se nađu u Top 16, crveno-bijeli su se potpuno skoncentrisali na regionalnu ligu i dočekaće 2014. godinu na prvom mjestu. Slovenac ima značajnu ulogu u timu, što je dokazano i u nervoznoj pobjedi Zvezde nad Širokim, u subotu uveče, kada je u završnici postigao sedam važnih poena.

"Svako ima svoju ulogu. Neku utakmicu jedan igrač odigra dobro, drugu drugi i to je dobro, da imamo široku ekipu i mnogo igrača. Znam koja mi je uloga i da imam još mnogo prostora za napredak. Radim na tome".

Šta bi trebalo da popravi? "Zna Dejan Radonjić", odgovara Blažič.

Kakvi su treninzi Dejana Radonjića?

"Teški su, ali to je dobro".

Da li je neko u Zvezdi brži od tebe?

"(smijeh) Ne znam... Nikad se još nismo trkali, ali drugačije je na treningu i drugačije na utakmicama, gdje te nosi adrenalin da trčiš još brže. Ne znam, baš teško pitanje".

Dobro, a ko je najbrži u reprezentaciji Slovenije? Ti ili neko od braće Dragić?

"E, tu moram da kažem da su brži Dragići. Za sada, a vidjećemo ubuduće".

"Moram da napredujem na svim elementima. Trener zna šta ne radim dobro i zna šta bi trebalo da ispravim u narednim mesecima... Imaću dosta vremena da radim na sebi".

Zbog obaveza na terenu, neće imati mnogo vremena da se upozna sa Beogradom. Iako ističe da mu se grad sviđa.

"Super je ovdje. Grad je kao Ljubljana, sličan. Malo je veći... Nemam mnogo vremena da izlazim i provodim se, ali mislim da sam se dobro snašao... Posebno mi se viđa Knez Mihailova ulica, kojom smo šetali nekoliko puta. Često idem i do tržnih centara".

I kraj u kojem živi je baš po njegovom ukusu.

"Živim na Senjaku, lijep je kraj, možeš da mirno živiš. Svi su tamo zvezdaši i ekstra je".

Još samo da malo bolje savlada srpski...

"Dobio sam i bukvar, sad ću sve da naučim. Sljedeće godine će mi nešto drugo pokloniti za Novu godinu, jer ću dobro znati srpski. Sve mi lakše ide i mislim da će biti sve bolje".

(Mladen Šolak- MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC